FOTO Renault lansează Arkana facelift, cu un an mai devreme

FOTO Renault lansează Arkana facelift, cu un an mai devreme
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 iul 2023

Renault a prezentat noua Arkana, de fapt un facelift la jumătatea vieții pe care SUV-ul Coupe îl primește odată cu introducerea noilor elemente specifice identității de brand. Faza doua a lui Arkana sosește însă cu un an mai devreme decât în mod obișnuit, cauza fiind posibila scoatere din producție mai devreme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Arkana, SUV-ul Coupe vândut de Renault pe piețele globale, a primit o revizuire a detaliilor estetice, prin introducerea noului logo, a unor blocuri optice redesenate și a câtorva elemente noi, care marchează facelift-ul specific la jumătatea vieții unui automobil. El vine la mai puțin de trei ani de la lansarea pe piața din Europa, ca urmare a programului modificat al acestui model, care, potrivit presei franceze, va dispărea din oferta mărcii în 2025.

Renault Arkana este fabricat în Coreea de Sud, în uzina din Busan a companiei franceze, care însă a intrat într-un program de transformare, odată cu parteneriatul semnat cu Geely, în virtutea căruia chinezii vor produce în această fabrică propriile modele, pe o platformă proprie.

Renault spune că a vândut până acum 163.000 de exemplare Arkana, la care se adaugă și cele aproape 80.000 de exemplare produse sub sigla Renault Samsung. Modelul a fost lansate pe aproape toate piețele lumii pe care este prezentă marca, contribuind la revenirea vânzărilor companiei franceze. Arkana își va păstra în continuare motorul hibrid, cel mai bine vândut în Europa (63% din vânzările modelului).

Odată cu facelift-ul acestui model, elementele de design care fac parte din campania „Nouvelle Vague”, creată de echipa CEO-ului Luca de Meo, inclusiv noul logo, împrospătează aspectul SUV-ului pentru a-i susține vânzările în următorii doi ani. Schimbările vizibile sunt la nivelul grilei redesenate, a interiorului farurilor și a barei de protecție. O noutate este și apariția versiunii de top Esprit Alpine, care oferă clienților pretențioși un nivel de echipare mai sofisticat, descris ca fiind „sport-chic”. În paralel, versiunile s-au redus, astfel că rămân doar Evolution, Techno și Esprit Alpine.

Grupul Renault și Geely au semnat acordul prin care creează o nouă companie de motoare care preia Uzina Mecanică de la Mioveni. ARAMCO se angajase la 20%, dar nu intră în parteneriat CITEȘTE ȘI Grupul Renault și Geely au semnat acordul prin care creează o nouă companie de motoare care preia Uzina Mecanică de la Mioveni. ARAMCO se angajase la 20%, dar nu intră în parteneriat

La nivelul de bază, a fost introdusă navigația ca standard în sistemul de infotainment Renault EASY LINK, care se conectează și wireless cu Android Auto și Apple CarPlay. Motorizările oferite sunt E-Tech full hybrid de 145 CP și benzină mild-hybrid de 140 CP și 160 CP.

Noul Renault Arkana facelift urmează să fie disponibil în perioada următoare pentru comenzi, în funcție de piețele pe care este vândut.

FOTO Renault lansează Arkana facelift, cu un an mai devreme

FOTO Renault lansează Arkana facelift, cu un an mai devreme

viewscnt
Afla mai multe despre
renault arkana
arkana facelift
arkana faza 2