FOTO Sâmbătă se deschide Podul Ciurel-Nod Virtuții

FOTO Sâmbătă se deschide Podul Ciurel-Nod Virtuții
scris 18 sep 2020

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat că sâmbătă va fi deschis și dat circulației Podul Ciurel-Nod Virtuții.

„Sâmbătă deschidem Podul Ciurel, cea mai mare lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în Capitală. Azi am facut ultimele verificari iar maine e zi doar de retușuri. Proiectul, început acum 14 ani, a stat aproape 10 ani în tribunale, o pierdere pentru bucureșteni care se traduce financiar în 10 milioane de euro plătiți în plus. 90% dintre lucrări au fost realizate în acești 4 ani de mandat. Vă anunț cu mare bucurie, asadar, că am finalizat Podul Ciurel - Nod Virtuții, pe care se va putea circula începând sâmbătă, 19 septembrie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

FOTO SPION Dacia a început testele cu viitorul SUV mai mare decât Duster CITEȘTE ȘI FOTO SPION Dacia a început testele cu viitorul SUV mai mare decât Duster

Ea a mai spus că acesta nu este un simplu pod, ci o construcție de infrastructură foarte complexă formată dintr-un pod hobanat peste Dâmbovița, două pasaje supraterane peste Șoseaua Virtuții și un pod la nivelul solului peste Râul Dâmbovița, plus 9 bretele rutiere.

FOTO Sâmbătă se deschide Podul Ciurel-Nod Virtuții


Gabriela Firea a prezentat și câteva date tehnice ale proiectului:

„Nod Virtuții:
Lungime totală – aproximativ 1 kilometru (de trei ori cat Podul Basarab)
Lungime pod hobanat – circa 235 de metri
Înălțime pilon central – 68,2 metri
Număr de structuri – 12 pasaje rutiere și un pod hobanat
Număr de hobane – 24 perechi de hobane
Pentru realizarea proiectului au fost folosite:
- 66.000 metri cubi de pământ pentru terasamente
- 20.000 metri cubi de balast stabilizat
- 11.000 tone de asfalt
- 40.000 metri cubi de beton
- 5.150 tone tablier și armătură metalică
- 310 tone oțel pentru hobane
- 13 kilometri de bordură
- 7.5 kilometri de parapete”.

Firea vorbește și despre cea de-a doua etapă, Nod Virtuții – Bd. Uverturii, unde „se lucrează deja la proiectul tehnic, documentația fiind aproape de final”.

FOTO Sâmbătă se deschide Podul Ciurel-Nod Virtuții

„De asemenea, a fost redefinit coridorul de expropriere pentru această etapa. În proiectul initial, erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile ce urmează a fi expropriate. Astfel, ne ușurăm munca și realizăm economii importante de timp și resurse financiare. Constructorul se află deja în șantier și se așteaptă doar ordinul de începere al lucrărilor. Drumul până la Bd. Uverturii va avea aproximativ 3 kilometri”, a conchis Gabriela Firea.

viewscnt
Afla mai multe despre
podul ciurel
gabriela firea