Promisiune oficială: Guvernul va înăspri măsurile privind tranzitarea cerealelor din Ucraina. Va fi introdus sigiliul electronic al mărfurilor

Promisiune oficială: Guvernul va înăspri măsurile privind tranzitarea cerealelor din Ucraina. Va fi introdus sigiliul electronic al mărfurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2024

Toate măsurile care țin de tranzitarea cerealelor din Ucraina pe teritoriul României trebuie înăsprite, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în legătură cu solicitările fermierilor și transportatorilor. Boloș a anunțat, în acest scop, introducerea sigiliului electronic al mărfurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marcel Boloș a fost întrebat duminică, la finalul discuțiilor cu protestatarii dacă există siguranța ca cerealele ucrainene tranzitează România fără să oprească pe teritoriul nostru.

“Împreună cu autoritatea vamală și cu organele noastre de control, operatorilor de transport și agricultorilor, fermierilor, dar acestea deja sunt măsuri care țin de un mai bun management organizat la nivelul nostru, încât prin intermediul sigiliului mărfurilor și a ceea ce avem noi acum ca și instrumente de combatere a acestei...pentru că, într-adevăr, dumnealor s-au plâns pe bună dreptate, aici le dăm dreptate pentru că trebuie noi să înăsprim toate aceste măsuri care țin de tranzitarea României”, a afirmat Boloș, citat de News.ro.

Retailer gigant intră în România CITEȘTE ȘI Retailer gigant intră în România

Ministrul Finanțelor a anunțat introducerea sigiliului electronic al mărfurilor.

“Nu întâmplător introducem sigiliul electronic al mărfurilor. Sunt 2.000 de sigilii pe care avem în intenție să le achiziționăm și care, sper eu, cu data de 1 iulie, să le putem avea operaționale. Dar toate aceste lucruri nu le putem rezolva peste noapte și din punctul acesta de vedere, avem înțelegere maximă între revendicările dumnealor”, a explicat ministrul Finanțelor.

Boloș a mai fost întrebat dacă există informații că se vinde la negru grâu din Ucraina în România.

“În momentul de față, acestea sunt informații pe care le avem și noi din discuțiile cu dumnealor.  Aici, organele statului,  noi, prin Autoritatea Vamală Română și apoi cântărirea care se face la intrarea și ieșirea din țară împreună cu Ministerul Transporturilor, va trebui să fim mult mai vigilenți în a avea măsuri. Din discuțiile cu dumnealor spuneau că există modalități prin care, deși noi aplicăm sigiliul mărfii prin trapele care se deschid, se poate descărca o cantitate semnificativă de material, s-ar reduce cantitatea  de marfă transportată. Dar acestea sunt lucruri pe care noi, împreună cu Autoritatea Vamală Română, le vom verifica în următoarea perioadă și vom stabili măsuri concrete pentru a-i sprijini”, a transmis Marcel Boloș.

FOTO Fermierii cer Guvernului adoptarea moratoriului la credite - măsură anunțată de Profit.ro ca fiind pregătită. Ce prevede documentul CITEȘTE ȘI FOTO Fermierii cer Guvernului adoptarea moratoriului la credite - măsură anunțată de Profit.ro ca fiind pregătită. Ce prevede documentul

Ministrul a vorbit și despre proceduri simplificate pentru trecerea punctelor de frontieră. 

“Deocamdată am avut discuția cu Autoritatea Vamală Română, atât din perspectiva procedurilor simplificate pentru trecerea punctelor de frontieră și să îi sprijinim la reducerea timpilor de așteptare în vamă, aici parteneriatul este comun cu Ministerul Transporturilor și cu celelalte organe competente și,  sigur, aici o să venim cu un pachet de măsuri care privește atât partea de simplificare a procedurilor, cât și înăsprirea măsurilor pentru tranzitul mărfurilor, dar trebuie să ținem cont că până la sigiliul electronic al mărfurilor tot vom avea aceste ușoare dificultăți pentru a rezolva problemele dumnealor”, a mai declarat ministrul Finanțelor.
viewscnt
Afla mai multe despre
boloș
cereal
ucraina
sigiliu
electronic
mărfuri
fermieri
transportatori
protest