FOTO Un mort și circa 30 de răniți într-un zbor Londra-Singapore, în urma unor "turbulențe puternice". Avionul era un Boeing 777 și a aterizat de urgență la Bangkok

FOTO Un mort și circa 30 de răniți într-un zbor Londra-Singapore, în urma unor "turbulențe puternice". Avionul era un Boeing 777 și a aterizat de urgență la Bangkok
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Un Boeing 777 operat de Singapore Airlines a înregistrat perturbări majore în zbor, a anunțat compania aeriană, ceea ce a dus la moartea unei persoane și la rănirea altor câteva zeci, relatează AFP.

Aeronava, un Boeing 777-300ER, transporta 211 pasageri și 18 membri ai echipajului, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Drumarii continuă deszăpezirea pe Transfăgărășan și anunță posibilitatea redeschiderii traficului la mijlocul lunii iunie. În unele locuri stratul de zăpadă are trei metri CITEȘTE ȘI VIDEO Drumarii continuă deszăpezirea pe Transfăgărășan și anunță posibilitatea redeschiderii traficului la mijlocul lunii iunie. În unele locuri stratul de zăpadă are trei metri
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Zborul în cauză a plecat de la Londra, cu destinația Singapore, și a fost deviat spre Bangkok, unde a efectuat o aterizare de urgență, potrivit Reuters.

În comunicatul său, compania Singapore Airlines nu a precizat câte persoane au fost rănite, dar presa thailandeză afirmă că sunt în jur de 30 de răniți.

Deocamdată, nu este clar în ce moment al zborului a avut loc incidentul și ce s-a întâmplat exact.

UPDATE Pasagerul decedat la bordul unui avion al companiei Singapore Airlines care s-a confruntat cu turbulențe puternice în timpul zborului era un cetățean britanic în vârstă de 73 de ani, care suferea de afecțiuni cardiace, a confirmat directorul general al Aeroporturilor din Thailanda, Kittipong Kittikachorn, citat de The Guardian.

Pasagerul care a decedat călătorea împreună cu soția sa.

VIDEO Umbrărescu a început să monteze grinzi pe Autostrada Moldovei. Care va fi primul tronson deschis CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a început să monteze grinzi pe Autostrada Moldovei. Care va fi primul tronson deschis

Potrivit oficialului thailandez, șapte persoane se află în stare critică la spitalul Srinakarin. Alte 23 de persoane, inclusiv unii membri ai echipajului, au răni mai puțin grave. Kittikachorn a spus că majoritatea rănilor au fost provocate de lovituri la cap.

El a confirmat că turbulențele au fost cauza incidentului.

FOTO Un mort și circa 30 de răniți într-un zbor Londra-Singapore, în urma unor

Un purtător de cuvânt al aeroportului Suvarnabhumi din Bangkok a declarat că avionul a fost așteptat de o echipă medicală.

"Prioritatea noastră este de a oferi toată asistența posibilă tuturor pasagerilor și echipajului de la bordul aeronavei", a declarat compania aeriană Singapore Airlines. "Colaborăm cu autoritățile locale din Thailanda pentru a oferi asistența medicală necesară", precizează comunicatul.

VIDEO Filmare amuzantă cu camioanele lui Umbrărescu parcate la linie, la finalul unei zile de muncă \ CITEȘTE ȘI VIDEO Filmare amuzantă cu camioanele lui Umbrărescu parcate la linie, la finalul unei zile de muncă "Disciplina ca-n Armată!"

Clipurile video partajate pe rețelele sociale e de către reporterii aflați la fața locului arată vehicule de urgență aliniate la aeroport.

Poliția thailandeză pentru imigrare a declarat că personalul medical a urcat la bordul avionului pentru a evalua răniții, dar nu poate confirma numărul acestora, iar unii pasageri nevătămați au fost deja debarcați.

Ultimul accident mortal al Singapore Airlines a avut loc în octombrie 2000, când un avion s-a prăbușit pe o pistă închisă în timpul decolării din Taiwan, iar 83 de persoane au murit.

Singapore Airlines a avut în total 7 accidente, potrivit înregistrărilor făcute de Aviation Safety Network.

viewscnt
Afla mai multe despre
turbulențe
boeing 777
bangkok