FOTO Uzina Daimler din Sebeș a început să producă noua cutie de viteze Mercedes-Benz

FOTO Uzina Daimler din Sebeș a început să producă noua cutie de viteze Mercedes-Benz
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 feb 2019

Daimler a lansat astăzi intrarea în fabricație, în uzina din Sebeș, a noii cutii de viteze 8G-DCT, o cutie automată performantă, cu tehnologie de ultimă oră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Mercedes-Benz a organizat un eveniment de anvergură la Sebeș, la care a participat directorul de producție al mărcii, Frank Deiss, pentru a marca startul producției cutiei de viteză cu 8 trepte, 8G-DCT, cutie ce va fi exportată către uzinele de asamblare de autoturisme ale Mercedes-Benz la nivel global.

“Suntem prima și singura locație din rețeaua de producție powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens și am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate”, spune Klaus Eichhorn, Director General Star Transmission și Star Assembly.

FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România CITEȘTE ȘI FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România

Pentru integrarea noului produs în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeș două hale de producție, cu o suprafață de aproximativ 54.000 de metri pătrați. “Extinderea producției de cutii de viteze la Sebeș subliniază importanța, flexibilitatea și performanța ridicată a centrelor de producție din România în cadrul rețelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeș joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generație către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil și eficient”, spune Frank Deiss, Director Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars.

Transmisiile automate care echipează automobilele Mercedes-Benz sunt produse în cadrul rețelei de producție Powertrain, la sediul central din Untertürkheim, în Germania, și la fabrica Star Assembly din Sebeș, România.

Noua transmisie automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentată pentru prima dată în conexiune cu motoarele diesel care echipează noul model al clasei B, care este livrat clienților începând cu februarie 2019. Și alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT. Cutia de viteze a fost creată pentru un cuplu de până la 520 Nm. În comparație cu transmisia 7G-DCT, greutatea cutiei scade cu circa 3,6 kilograme. Rapoartele de transmisie sunt mai scăzute datorită treptei de viteză suplimentare, care crește ușurința în schimbarea vitezelor și oferind astfel posibilitatea de a folosi motorul în cei mai buni parametri de funcționare posibili. În același timp, treapta a opta are un raport de transmisie mai mare și, la viteze constante pe șosea, de exemplu, rotațiile pe minut scad, crescând eficiența și atenuând zgomotul.

FOTO Date surprinzătoare: Dacia Duster, cea mai căutată mașină în peste 200 de țări. A depășit Volvo XC60 și VW Polo CITEȘTE ȘI FOTO Date surprinzătoare: Dacia Duster, cea mai căutată mașină în peste 200 de țări. A depășit Volvo XC60 și VW Polo

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în șapte și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roți dințate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcție. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum și un spațiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înființată în anul 2013 la Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în același an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu.

FOTO Uzina Daimler din Sebeș a început să producă noua cutie de viteze Mercedes-Benz

FOTO Uzina Daimler din Sebeș a început să producă noua cutie de viteze Mercedes-Benz

FOTO Uzina Daimler din Sebeș a început să producă noua cutie de viteze Mercedes-Benz
viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
sebes
mercedes benz
cutie automata
cutie 8 trepte
8g-dct