FOTO&VIDEO Mercedes-Benz lansează tehnologia Drive Pilot pe prima mașină din lume omologată oficial cu sistem de conducere autonomă

FOTO&VIDEO Mercedes-Benz lansează tehnologia Drive Pilot pe prima mașină din lume omologată oficial cu sistem de conducere autonomă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 mai 2022

După ce a primit omologarea pentru șoselele din Germania, pentru sistemul de conducere autonomă Level 3, Drive Pilot, Mercedes-Benz anunță acum că sistemul este oferit clienților său pe modelele S Class și SQS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz face istorie în domeniul conducerii autonome, cu primul sistem vândut oficial pe un autoturism, cu omologare oficială acordată de autoritățile unui stat. Sistemul Drive Pilot a fost autorizat de KBA, autoritatea federală pentru transport din Germania, să echipeze autovehiculele Mercedes și să ruleze în anumite condiții, pe șosele din această țară. Sistemul oferă o autonomie de Level 3, ceea ce înseamnă că șoferul este obligat să supravegheze sistemul și să intervină dacă situația o impune.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Drive Pilot este acum disponibile pe modelele S-Class și EQS, la un preț de 5000 de euro sau 7430 euro, pentru cel de-al doilea model, unde trebuie achiziționat și pachetul Driver Assistance Package Plus (2430 euro). Tehnologia înglobată în acest sistem asigură pentru moment o autonomie completă a mașinii în situații de aglomerație sau blocaje de trafic, până la viteze de 60 km/h.

FOTO&VIDEO Mercedes-Benz lansează tehnologia Drive Pilot pe prima mașină din lume omologată oficial cu sistem de conducere autonomă

Omologarea de tip SAE Level 3 este prima la nivel global acordată unui atuovehicul de persoane. Cei de la Mercedes Benz spun că și-au propus să încheie toate demersurile pentru a obține omologarea și în SUA, în statele California și Nevada, state care au legiferat acest tip de conducere.

Pe perioada ăn care mașina este condusă de computere și senzori, șoferul poate să își îndrepte atenția către alte activități, cum ar fi utilizarea displayului central sau cumpărături online, citire de emailuri sau chiar vizionarea unui film.

Volkswagen a vândut deja producția de automobile electrice pentru tot anul CITEȘTE ȘI Volkswagen a vândut deja producția de automobile electrice pentru tot anul

Germania a fost prima țară care a legiferat utilizarea sistemelor de conducere fără șofer, iar noua lege a intrat în vigoare la începutul lui 2021, dată la care a putut fi implementată. Mercedes a folosit această oportunitate și a dezvoltat sistemul pentru omologare, în paralel cu proiectarea primei mașini echipate cu astfel de tehnologie.

Odată cu preluarea controlului, DRIVER PILOT va controla viteza, distanțele și va ghida mașina pe banda potrivită. Sistemul preia informații despre evenimentele din trafic și reacționează independent, putând frâna sau vira brusc. Toate sistemele de control au o arhitectură redundantă, care asigură controlul și în cazul unei defecțiuni.

FOTO&VIDEO Mercedes-Benz lansează tehnologia Drive Pilot pe prima mașină din lume omologată oficial cu sistem de conducere autonomă

În cazuri excepționale, șoferul este avertizat să preia controlul. Dacă acest lucru nu se întâmplă în 10 secunde, vehiculul încetinește în siguranță și se oprește, căutând cea mai pună zonă pentru acest lucru. Se aprind avariile, se activează sistemul de apel de urgență iar ușile se deblochează.

Controlul DRIVER PILOT de la Mercedes se bazează și pe un sistem GPS mult mai complex decât cel utilizat în mod normal pentru navigație. Datele de la sateliți sunt suprapuse pe cele obținute de senzorii mașinii, LiDAR, camere video, radar și cu ultrasunete.

viewscnt
Afla mai multe despre
drive pilot
conducere autonomă
mercedes s class
mercedes eqs
level 3 autonomie