FOTO & VIDEO Rolls-Royce și-a creat o nouă identitate de brand „în rezonanță cu clienții mai tineri”

FOTO & VIDEO Rolls-Royce și-a creat o nouă identitate de brand „în rezonanță cu clienții mai tineri”
scris 27 aug 2020

Celebra marcă de automobile de lux Rolls Royce a finalizat procesul de rebranding, cu o nouă identitate de marcă, cu un design pentru numele mărcii și un nou simbol pentru Spirit of Ecstasy. Agenția care s-a ocupat de acest proces este Pentagram, din Londra.

Rolls Royce și-a construit o nouă identitate de marcă, plecând de la faptul că profilul clienților acestei mărci s-a schimbat în ultimii ani. „Noul limbaj vizual va rezona tinerii clienți”, spune compania, care va începe să utilizeze noul pachet grafic din septembrie.

„Ia bestia care există și fă-o mai bună!”. Asta a fost expresia folosită, se pare, de Sir Henry Royce, cofondator al Rolls Royce, la vrema nașterii celui mai cunoscut brand auto de lux, iar acum reprezentanții companiei vor să facă din nou același lucru.

Brief-ul care a fost transmis agenției ce s-a ocupat de acest rebranding a plecat de la vârsta medie de 43 de ani, pe care astăzi o au clienții Rolls Royce, ca urmare a regândirii strategice a portofoliului de produse. În același timp creativii au avut ca țintă redesenarea celebrei embleme Spirit of Ecstasy, care devine astfel elementul central de identitate, în locul emblemei cu doi RR, în comunicarea publică.

Schimbarea este una pe cât de discretă, pe atât de complexă. Dacă emblema care se va regăsi în continuare pe mașini va fi aproape neschimbată, reprezentarea Spirit of Ecstasy și logo-ul cu denumirea completă Rolls-Royce Motor Cars au fost rafinate. Pe de o parte, pentru a face față utilizării digitale, pe de altă parte pentru a se diferenția de producătorul de motoare de avion Rolls-Royce, care deține drepturile asupra monogramei RR.

FOTO & VIDEO Rolls-Royce și-a creat o nouă identitate de brand „în rezonanță cu clienții mai tineri”

„Pe măsură ce prezența digitală a mărcii crește, este tot mai important momentul pentru un limbaj vizual al companiei care să reflecte statura noastră globală ca marcă de lux de top. N-eam îmbarcat într-o călătorie de modernizare a identității de marcă pentru a răspunde acelor schimbări din portofoliul nostru, din demografia clienților, stilul lor de viață și lumea de lux care îi înconjoară”, spune Torsten Muller-Otvos, CEO Rolls Royce.

Designerii agenției au petrecut timp cu angajații, cu designerii mașinilor, au stat în uzina înc are sunt produse mașinile, pentru a înțelege esența acestei mărci.

FOTO Renault Clio, mașina de care se leagă istoria Dacia Logan, a împlinit 30 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Renault Clio, mașina de care se leagă istoria Dacia Logan, a împlinit 30 de ani

Designerul Marina Willer subliniază că una dintre ideile desprinse este legată de faptul că Rolls Royce a evoluat de la statutul de producător de automobile, la cel de marcă de produse de lux. „Nu am un background auto. Acest avantaj mi-a oferit oportunitatea să observ Rolls Royce ca pe un producător de obiecte de lux”.

Reprezentarea statuii Spirit of Ecstasy (care rămâne neschimbată) a fost simplificată, pentru a putea fi folosită în zona digitală. Pentagram a folosit un ilustrator independent, cunoscut pentru crearea de simboluri de marcă, pentru a redesena reprezentarea grafică a statuii Spirit of Ecstasy. Printre modificări se numără orientarea către dreapta, opus față ce anterioară, către stânga.

FOTO & VIDEO Rolls-Royce și-a creat o nouă identitate de brand „în rezonanță cu clienții mai tineri”

Rols Royce este o marcă ce aparține de BMW Group, ea fiind cumpărată în 1998, în urma unei proceduri ce s-a dovedit a fi complicate. BMW și VW au concurat pentru achiziția diviziei de automobile, după ce producătorul de motoare de avion și-a dorit separarea de această activitate. VW a cumpărat în cele din urmă uzina (în care astăzi sunt produse mașinile Bentley), statuia Spirit of Ecstasy și drepturile asupra formei radiatorului, iar BMW a cumpărat marca Rolls-Royce și dreptul de utilizare a logo-ului RR de pe mașini. Într-un final, BMW a cumpărat de la VW și statuia, și grila, și a început să producă limuzinele Rolls Royce în 2003, până atunci ele fiind produse de VW, în baza unei înțelegeri.

FOTO & VIDEO Rolls-Royce și-a creat o nouă identitate de brand „în rezonanță cu clienții mai tineri”

viewscnt
Afla mai multe despre
rolls royce
rebranding rolls royce
logo rolls royce