FOTO Volkswagen dezvăluie - Modelul electric VW ID.2 va avea o caroserie SUV

FOTO Volkswagen dezvăluie - Modelul electric VW ID.2 va avea o caroserie SUV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 dec 2023

Volkswagen a dezvăluit faptul că viitorul model de clasă B, complet electric, anticipat de conceptul ID.2all, va avea o caroserie SUV. Dezvăluirea a fost făcută printr-o imagine de tip teaser, descrisă drept „first preview”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modelul complet electric ID.2 va fi SUV, cel puțin așa reiese din prima fotografie pe care constructorul german a publicat-o specificând că este „prima imagine” a modelului ID.2all SUV, într-o paralelă cu conceptul ID.2all (FOTO), pe care l-a prezentat publicului în urmă cu câteva luni. Nu este clar dacă vor fi două mașini, un hatchback și un SUV, sau modelul ID.2 va fi doar SUV, dar punând cap la cap informațiile de până acum, se poate deduce că în 2025 va fi lansat modelul ID.2, iar în 2026 va veni o caroserie SUV.

VIDEO Umbrărescu a chemat 1.000 muncitori la Autostrada Ford. Noi kilometri vor fi deschiși în următoarele ore CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a chemat 1.000 muncitori la Autostrada Ford. Noi kilometri vor fi deschiși în următoarele ore

Pentru moment, VW nu oferă alte informații referitoare la viitorul model, cu excepția faptului că „este bazat pe o nouă platformă MEB, cu tracțiune față”. De asemenea, VW mai spune că „este încă un pas pentru a aduce mobilitatea accesibilă de masă”.

Conceptul prezentat în luna martie, ID.2all, a venit la finalul unui proces de regândire a conceptului anterior ID.2, odată cu schimbarea conducerii grupului, a mărcii VW și a șefului de design. Andreas Mindt, noul designer-șef, a explicat că modelul de serie va fi „mare ca un Golf și ieftin ca un Polo” și va costa sub 25.000 de euro.

Tesla Model 3, respins în Europa și în SUA de la subvenții, riscă să dispară pentru a lăsa locul lui Model 2 CITEȘTE ȘI Tesla Model 3, respins în Europa și în SUA de la subvenții, riscă să dispară pentru a lăsa locul lui Model 2

Pe segmentul B al mașinilor electrice din Europa a fost deja lansat noul Citroen e-C3, cu un preț de 23.300 de euro, iar Renault a anunțat că modelul Renault 5 va avea un preț de „aproximativ 25.000 de euro”, model ce urmează să fie lansat în foarte scurt timp pe piața din Europa.

De asemenea, grupul Stellantis pregătește noi modele ale mărcilor din grup, pe același segment: Fiat Panda și Lancia Ypsilon, pe lângă cele existente, Opel Corsa și Peugeot 208.

FOTO Volkswagen dezvăluie - Modelul electric VW ID.2 va avea o caroserie SUV

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.2
vw id.2all
vw id electric
suv electric