FOTO Volvo a deschis comenzile pentru versiunea electrică a lui XC40

FOTO Volvo a deschis comenzile pentru versiunea electrică a lui  XC40
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 ian 2020

Volvo Cars a deschis comenzile pentru modelul electric XC40 Recharge P8 AWD, primul vehicul complet electric al mărcii, dezvoltat din versiunea cu combustie a SUVului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Volvo, interesul clienților s-a dovedit a fi foarte mare pentru XC40 Recharge P8 AWD, astfel că s-au primit „câteva mii de comenzi ferme chiar înainte de startul formal”. Producția lui Volvo XC40 Recharge P8 va începe abia la toamnă, când vor fi făcute și primele livrări către clienți. Prețul cu care poate fi comandat acum acest model este de arpoximativ 59.000 de euro, cu mici diferențe în funcție de piață.

Volvo XC40 Recharge va avea și o versiune plug-in hibrid, pe lângă cea electrică. Compania intenționează să ajungă cu vânzările de vehicule electrice la 50% din totalul vânzărilor globale ale mărcii, până în 2025.

Anul trecut, Volvo a vândut 46.000 de vehicule hibrid cu încărcare, cu 23% mai multe decât în 2018 și mai mult decât dublu față de 2017.

„Este clar că le place clienților ceea ce văd în linia Recharge”, a declarat Bjorn Annwall, șeful operațiunilor comerciale globale la Volvo. „Mașinile Recharge sunt tot ceea ce clienții așteaptă de la un Volvo, cu adăugarea motorului complet electric sau plug-in hibrid”.

Volvo XC40 Recharge este construit pe platforma modulară CMA, dezvoltată de companie împreună cu chinezii de la Geely, cei care dețin integral constructorul suedez de automobile

VW Group, încă o amendă, de data aceasta în Canada, pentru motoarele diesel: 200 milioane de dolari. Compania se recunoaște vinovată CITEȘTE ȘI VW Group, încă o amendă, de data aceasta în Canada, pentru motoarele diesel: 200 milioane de dolari. Compania se recunoaște vinovată

Modelul va oferi, potrivit datelor oficiale, o autonomie de 400 km (WLTP) și va avea o putere de 408 CP. Încărcarea poate dura numai 40 de minute (pentru 80%) din capacitatea bateriei, la o stație rapidă.

 Modelul va avea, printre altele, un sistem infotainment bazat pe Android, echipat inclusiv cu Google Assistant, Google maps și Google PlayStore. Mașina își va putea actualiza softul și sistemul de operare online.

 Printre modificările primite de acest model în versiunea electrică se numără o nouă arhitectură a părții frontale, care nu mai adăpostește un motor mare, cu combustie, și care trebuie să respecte legislația în materie de siguranță. Zona de sub capotă aduce și un portbagaj suplimentar, numit de Volvo „frunk” (de la front trunk).

 Bateria este amplasată, de asemenea, într-o structură de tip cușcă de protecție, în mijlocul caroseriei, sub podea. Acest lucru îi va conferi acestui model și o stabilitate mai mare, dat fiind centrul de greutate coborât.

FOTO Volvo a deschis comenzile pentru versiunea electrică a lui XC40

FOTO Volvo a deschis comenzile pentru versiunea electrică a lui XC40

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo xc40
volvo electric
xc40 electric
masini electrice
pret volvo xc40 recharge