Franța a informat Japonia că sprijină reconfigurarea alianței Renault-Nissan

Franța a informat Japonia că sprijină reconfigurarea alianței Renault-Nissan
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2023

Statul francez sprijină o reconfigurare a alianței Renault-Nissan și nu se va opune reechilibrării participațiilor deținute de cei doi producători auto, a anunțat publicația franceză Les Echos, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Les Echos susține că aceste asigurări au fost date de președintele Emmanuel Macron luni, în timpul discuțiilor de la Paris cu premierul nipon Fumio Kishida. Oficialii de la Palatul Elysee nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informația, iar reprezentanții Renault au refuzat să facă comentarii.

Clienții BMW din România nu mai vor motoare diesel și se mută pe electrice și hibride CITEȘTE ȘI Clienții BMW din România nu mai vor motoare diesel și se mută pe electrice și hibride

În 2022, producătorul auto francez și grupul chinez Geely au ajuns la un acord privind lansarea unei societăți mixte, deținute în mod egal, care va furniza motoare pe combustie și tehnologie hibridă brandurilor pe care le dețin, precum și altor companii auto, scrie Agerpres.

De asemenea, Renault încearcă să revitalizeze alianța cu Nissan Motor. Renault și Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deține 43% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez.

Alianța Renault - Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. Renault ar dori ca Nissan să investească în viitoarea sa divizie de vehicule electrice, în timp ce Nissan vrea ca Renault să își reducă participația pe care o deține la grupul nipon, de la 43% până la 15%.

Statul francez este cel mai mare acționar al Renault, cu o participație de 15%.

"Nu mai există blocaje majore, este doar o chestiune de a reasigura părțile implicate că cele două guverne sunt pe aceeași lungime de undă", susține Les Echos.

Sursele adaugă că ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, i-a trimis omologului nipon o scrisoare detaliată pentru a confirma sprijinul Franței în reconfigurarea alianței. 

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
renault
nissan