Franța a primit undă verde de la UE pentru un ajutor de 1,5 miliarde euro acordat gigafabricii de baterii ProLogium

Franța a primit undă verde de la UE pentru un ajutor de 1,5 miliarde euro acordat gigafabricii de baterii ProLogium
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 aug 2023

Comisia Europeană a aprobat solicitarea Franței de susținere financiară a proiectului de cercetare și dezvoltare de baterii Solid State pentru vehiculele electrice al companiei ProLogium.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O nouă investiție într-o uzină de baterii pentru mașinile electrice din Franța va primi un ajutor de stat, în valoare de 1,5 miliarde euro. Suma a fost aprobată de Comisia Europeană, care a anunțat că decizia respectă normele europene privind ajutoarele de stat.

Tehnologia pe care ProLogium Proetheus o folosește în dezvoltarea bateriilor este de tip solid-state, considerată unanim ca fiind tehnologia viitorului pentru bateriile de tracțiune ale vehiculelor electrice. Acest tip de baterii are o densitate mai mare de energie și oferă un grad de siguranță mult mai ridicat în comparație cu bateriile pe bază de litiu.

Grantul pe care Franța îl va acorda va acoperi proiectuld e cercetare și dezvoltare până în 2029, cu o sumă care poate ajunge până la 1,5 miliarde euro. Compania se angajează să dezvolte baterii SSB de primă generație și de a doua generație, dar și să dezvolte tehnici de reciclare pentru componentele bateriilor.

Cât câștigă Ferrari dintr-o mașină. Cea mai profitabilă marcă din industria auto își majorează profitul cu ajutorul clienților care au plătit mai mult pe opționale CITEȘTE ȘI Cât câștigă Ferrari dintr-o mașină. Cea mai profitabilă marcă din industria auto își majorează profitul cu ajutorul clienților care au plătit mai mult pe opționale

Proiectul ProLogium se desfășoară în parteneriat cu Automotive Cells Co., un joint-venture realizat între Stellantis și Mercedes Benz. Acesta mai are în derulare două proiecte de gigafabrici de baterii, una în Franța și una în Germania.

Comisia Europeană a precizat că ProLogium va returna Franței o parte din ajutorul primit în cadrul unui mecanism de recuperare și va disemina know-how-ul tehnic dobândit prin proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
gigafabrica
gigafactory
prologium
ajutor de stat
fabrica baterii