Franța intenționează să interzică toate vehiculele pe benzină și motorină până în 2040

Franța intenționează să interzică toate vehiculele pe benzină și motorină până în 2040
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2017

Franța intenționează să interzică toate vehiculele pe benzină și motorină până în 2040, pentru a trece la variante care nu poluează, a anunțat joi ministrul Mediului de la Paris, Nicolas Hulot, citat de The Independent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

El a prezentat o serie de măsuri din planul președintelui Emmanuel Macron de a elimina, practic, emisiile de carbon din țară până în 2050, scrie News.ro.

Hulot a admis că acest obiectiv pune presiune pe producătorii francezi de mașini, dar a dat asigurări că aceștia au deja proiecte care le vor permite să “poată îndeplini această promisiune”

Pentru a face față mai ușor schimbării, familiile mai sărace vor beneficia de o primă pentru a renunța la vehiculele poluante în favoarea unor alternative nepoluante.

Serviciul de car sharing GetPony, lansat în Cluj, a intrat și în București, deocamdată într-un cartier. De la ce prețuri sunt închiriate mașinile CITEȘTE ȘI Serviciul de car sharing GetPony, lansat în Cluj, a intrat și în București, deocamdată într-un cartier. De la ce prețuri sunt închiriate mașinile

Oficialul a mai anunțat, în conferința de presă, că Franța va renunța din 2022 să mai utilizeze cărbune în producția de electricitate și că investiții în valoare de până la patru miliarde de euro vor permite creșterea eficienței energetice.

Aceste angajamente se înscriu într-un plan pe cinci ani pentru a încuraja energia “verde” și a îndeplini promisiunile asumate de Hexagon în baza Acordului de la Paris.

Pe plan agricol, Hulot a anunțat planuri de a pune capăt importurilor de produse precum uleiul de palmier sau soia crescută nesustenabil, care contribuie la despădurire în întreaga lume, în special în Pădurea Amazoniană, în Asia de Sud-Est și în Congo.

Fostul jurnalist a explicat că despădurirea reprezintă 10% din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Potrivit lui, ar fi o “schizofrenie” să fie încurajați actorii industriali să își reducă emisiile de gaze poluante, în timp ce acceptăm ca milioane de copaci, care absorb dioxid de carbon, să fie doborâți.

Ministrul a explicat că Guvernul său vrea să asigure că Franța va conduce lupta împotriva încălzirii globale.

Dacia Sandero, echipată pentru raliuri, cu motor 1.6 turbo și tracțiune integrală. O companie franceză vinde kituri R4 ce transformă complet mașina de serie CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, echipată pentru raliuri, cu motor 1.6 turbo și tracțiune integrală. O companie franceză vinde kituri R4 ce transformă complet mașina de serie

“Vrem să demonstrăm că lupta împotriva schimbării climatice poate duce la o îmbunătățire a vieții de zi cu zi a francezilor”, a adăugat el.

Anunțul lui Hulot vine după ce Volvo a anunțat miercuri că intenționează să construiască numai mașini electrice și hibrid începând din 2019.

Franța nu este singura țară care intenționează să renunțe la automobilele cu motoare pe combustie. Olanda și Norvegia au anunțat anterior că vor să renunțe la motoarele diesel sau pe benzină până în 2025, iar Germania și India au anunțat planuri similare pentru înainte de 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehiculele pe benzina
motorina
franta