În premieră, Fiscul și Poliția Rutieră au oprit la control maxi-taxi-urile din București și Ilfov. Șoferii au dat explicații în scris VIDEO în ce condiții călătoresc pasagerii

În premieră, Fiscul și Poliția Rutieră au oprit la control maxi-taxi-urile din București și Ilfov. Șoferii au dat explicații în scris VIDEO în ce condiții călătoresc pasagerii
scris 6 iul 2017

Fiscul și Poliția Rutieră au declanșat, pentru prima dată, o acțiune comună în care au oprit mașini de maxi-taxi din București și Ilfov, acuzate public de multe ori că transportă pasageri în număr prea mare, înghesuiți, peste capacitatea mașinilor, iar șoferii nu emit bilete atunci când primesc banii. Inspectorii au găsit nereguli și le-au cerut șoferilor explicații în scris. Fiscul avertizează că va continua acest gen de controale, inclusiv la sediul firmelor de transport.

La controale au participat 42 inspectori antifraudă și 13 polițiști rutieri, fiind verificate 66 de mașini. Fiscul și Poliția au aplicat 32 sancțiuni contravenționale.

"În 35 de cazuri au fost constatate neconformități la îndeplinirea obligațiilor fiscale care decurg din prestarea activității de transport rutier de persoane, contra cost. În aceste cazuri, inspectorii antifraudă au întocmit procese-verbale și au solicitat explicații scrise conducătorilor autovehiculelor controlate, urmând ca în perioada următoare să se efectueze controale la sediile operatorilor de transport pentru clarificarea aspectelor constatate", transmite Fiscul.

Fiscul lansează operațiunea \ CITEȘTE ȘI Fiscul lansează operațiunea "Ballroom" la organizatorii de nunți, botezuri, petreceri

"Acest gen de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare, conform planului comun de acțiune", avertizează ANAF.

Obiectivul controalelor este menținerea legalității în domeniu, asigurarea siguranței pasagerilor și reducerea implicării acestor tipuri de vehicule în evenimente rutiere, însă și creșterea conformării fiscale, acțiunea nelimitându-se doar la controlul în trafic.

Astfel, în funcție de aspectele semnalate, urmează ca Fiscul să facă verificări la sediul contribuabililor identificați în trafic.

De-a lungul timpului, mai mulți călători au postat imagini cu neregulile din maxi-taxi

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
maxi-taxi
anaf
politia rutiera
controale
firme