Franța oprește programul de subvenționare a leasingului de automobile electrice. Numărul cererilor depuse a depășit cu mult planurile inițiale

Franța oprește programul de subvenționare a leasingului de automobile electrice. Numărul cererilor depuse a depășit cu mult planurile inițiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2024

Guvernul francez a anunțat că a decis să pună punct, pentru restul acestui an, programului vizând subvenționarea leasingului de automobile electrice de către persoanele cu venituri mici, după ce numărul cererilor depuse a depășit cu mult planurile inițiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform acestui program, persoanele cu venituri mai mici de 15.400 de euro pe an au putut, de la începutul lui 2024, să închirieze un vehicul electric pentru 100-150 de euro pe lună, scrie Agerpres.

VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu CITEȘTE ȘI VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu

Guvernul de la Paris a lansat anul trecut acest program pentru a impulsiona cererea pentru automobile electrice în rândul persoanelor care altfel nu și le-ar permite. Conform calendarului inițial, programul urma să înceapă mai devreme, însă până la urmă a fost amânat pentru începutul anului 2024, pentru că producătorii auto francezi nu erau pregătiți cu suficiente vehicule eligibile.

Inițial, Guvernul de la Paris a bugetat pentru 2024 o sumă de 1,5 miliarde de euro pentru a oferi 20.000 de contracte de leasing subvenționate. Însă, în contextul cererii uriașe, luni, Executivul a informat și a decis să majoreze numărul, până la 50.000 de contracte de leasing, înainte de reluarea programului în 2025.

De asemenea, Guvernul francez oferă celor care își cumpără un automobil un stimulent cuprins între 5.000 și 7.000 de euro pentru a introduce mai multe automobile electrice pe șosele, la un cost total de un miliard de euro pe an.

VIDEO Umbrărescu pregătește deschiderea unui lot din Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu pregătește deschiderea unui lot din Autostrada Moldovei

Pentru a putea fi eligibile pentru ambele programe, vehiculele trebuie să respecte anumite limite cu privire la cât de mult carbon a fost emis cu prilejul producției și livrării lor, o măsură destinată să asigure că vehiculele electrice ieftine produse în China nu se califică.

Lista modelelor eligibile include 24 de modele produse de grupul franco-italian Stellantis și cinci modele ale producătorului francez Renault. În cazul automobilelor Tesla, Model Y este eligibil, dar nu și Model 3.

De asemenea, Dacia Spring, un model de automobil electric importat din China, este exclus de pe lista modelelor eligibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
automobile electrice
franta