GALERIE FOTO Huawei își lansează prima mașină

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2022

Izgonită practic de pe piața smartphone-urilor de Statele Unite, Huawei s-a reprofilat, printre altele, pe automobile electrice, dezvoltate împreună cu producătorii auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

Sâmbătă, la Shanghai, va fi dezvăluită prima mașină care folosește sistemul de operare Harmony OS, al celor de la Huawei, mașină numită Aito M5.

Huawei ține să scoată în evidență faptul că nu are de gând să intre în concurență cu producătorii auto, ci să colaboreze cu aceștia. Și, într-adevăr, Aito M5 este dezvoltată de Seres, o subsidiară cu sediu în Silicon Valley a companiei chineze Sokon.

CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Carrefour intră în benzinăriile Rompetrol

Aceasta este un hibrid, care, alături de bateria de 40 kWh, folosește și un motor de 1,5 litri pe benzină, care funcționează doar pentru a creștere autonomia.

Sistemul de infotainment bazat pe Harmony OS este pus în valoare de un touchscreen de 15,6 inch, secundat de un ecran de 10,4 inch care afișează parametrii tehnici.

Aito M5 este considerat un concurent pentru Tesla Model Y. Tesla a crescut în ultimii doi ani, ajungând să încaseze 26% din veniturile generate de această piață în China.

SUV-ul de dimensiuni medii va fi vândut în trei variante, cu 272 cp, 228 cp și 496 cp. Acesta va costa în China de la aproximativ 40.000 de dolari, adică mai ieftin decât Tesla Model Y, care costă puțin sub 48.000 de dolari pe piața chineză.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
mașina
harmony os