General Motors, profit în creștere în trimestrul al treilea

General Motors, profit în creștere în trimestrul al treilea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 nov 2020

General Motors a anunțat că veniturile sale nete au crescut cu 74% în trimestrul al treilea din acest an, continuând tendința de recuperare în urma pandemiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

General Motors a avut un profit operațional de 4 miliarde dolari, cu 74% mai mult decât în 2019, pe fondul unei creșteri a pieței auto de peste ocean. În același timp, trebuie ținut cont că GM a înregistrat anul trecut un venit net redus, din cauza grevei sindicatelor, care a durat circa două săptămâni. Rezultatul este similar celor înregistrate de celelalte două companii ameriacane, Ford și Fiat Chrysler, toate trei reușind să raporteze cifre în creștere, cu marje de două cifre și un venit net total de peste 10 miliarde dolari. În trimestrul anterior, pierderile însumate de cele trei companii se ridicau la 1 miliard dolari.

„Vânzările din SUA și China își revin mai rapid decât multă lume se aștepta, iar GM beneficiază de o cerere robustă a clienților pentru noile vehicule și servicii, în special pentru pickup-urile mari și SUV-uri”, a declarat John Stapleton, director financiar interimar al GM.

CEO-ul General Motors, Mary Barra, a declarat că rezultatele vor ajuta compania să accelereze planurile de electrificare, GM având o țintă de 20 de vehicule electrice în următorii trei ani.

Veniturile GM la nivel global s-au ridicat la 35,5 miliarde dolari, iar rezultatul EBIT a crescut cu 78%, la 5,3 miliarde dolari, cu o marjă de 14,9% în trimestrul al treilea, pentru operațiunile la nivel în întreaga lume. Pe piețele internaționale, GM a câștigat 10 milioane de dolari, după ce anul trecut înregistra o pierdere de 65 milioane dolari.

FOTO Ford a anunțat prețul noii versiuni EcoSport Active. Modelul poate fi comandat deja la dealerii din România CITEȘTE ȘI FOTO Ford a anunțat prețul noii versiuni EcoSport Active. Modelul poate fi comandat deja la dealerii din România

General Motors a plătit împrumuturile contractate în martie, respectiv 5,2 miliarde dolari în trimestrul al treilea și o altă tranșă de 3,9 miliarde dolari în octombrie. Restul rămas de plată (aproximativ 7 miliarde dolari) va fi restituit până la finalul anului.

Rezultatele financiare bune vin pe fondul unor vânzări în scădere în trimestrul al treilea (965.000 unități), cu aproape 10 procente, însă disciplina financiară și reducerea timpului de vânzare a stocurilor au contribuit la veniturile bune.

Compania a plătit și diferențele de salarii restante ale angajaților, pentru care stabilise reeșalonări până la șase luni, în perioada blocajelor din primăvară.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
gm vanzari
rezultate gm