General Motors readuce la viață celebra marca Hummer, cu un pickup electric. Va reveni pe piață în Super Bowl

General Motors readuce la viață celebra marca Hummer, cu un pickup electric. Va reveni pe piață în Super Bowl
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 ian 2020

General Motors a decis să readucă la viață brandul Hummer, cunoscut în toată lumea pentru vehiculele off-road militare care au fost apoi introduse și în oferta civilă. Hummer va reveni acum cu vehicule electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

General Motors, cândva cel mai mare producător de automvehicule din lume, vrea să recupereze unul dintre brandurile de forță ale sale, Hummer, la care a renunțat în momentul în care a intrat în insolvență. Acum, GM vrea să folosească marca Hummer pentru noile pickup-urile electrice pe care a decis să le lanseze. Potrivit Automotive News, Hummer va reveni pe piață cu spoturi de publicitate în Super Bowl, cele mai renumite meciuri de fotbal american, în cadrul cărora sunt difuzate cele mai scumpe sporturi publicitare.

Informațiile vorbesc despre o asociere între marca GMC, folosită de GM pentru truck-urile sale (pickup-uri de mare putere) și Hummer, astfel încât să genereze o forță de marketing maximă pentru noile pickup-uri electrice.

Potrivit informațiilor neoficiale, uzina din Detroit a General Motors ar urma să înceapă producția de pickup-uri electrice în 2021.

Ulterior, după lansarea pickup-ului, GM intenționează să lanseze o serie de SUV-uri electrice sub brandul Hummer.

Marca Hummer s-a născut din modelele militare Humvee, produse de GM pentru armata americană. Deși marca a avut succes în rândul fanilor mașinilor off-road, ea nu e reușit să genereze suficient profit, astfel că în 2010 a fost închisă, alături de Pontiac, Saturn și Saab, în cadrul procesului de faliment în care a intrat General Motors.

Directorii Nissan au urgentat planurile de rezervă privind un eventual divorț de Renault CITEȘTE ȘI Directorii Nissan au urgentat planurile de rezervă privind un eventual divorț de Renault

General Motors a anunțat că va investi 3 miliarde de dolari în uzina din Detroit pentru a produce vehicule electrice, pickup-uri și vanuri.

Tesla este primul constructor auto care a prezentat un prototip pentru un pickup electric, însă acesta nu a fost primit cu entuziasm din cauza aspectului său. Ford, care vinde cel mai popular pickup din SUA și din întreaga lume, a anunțat că va produce propriul model electric.

viewscnt
Afla mai multe despre
hummer
pickup electric
general motors
gm pickup electric