Ghosn vrea să dea în judecată Renault pentru plata pensiei

Ghosn vrea să dea în judecată Renault pentru plata pensiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2020

Fostul președinte al alianței Renault-Nissan Carlos Ghosn intenționează să dea în judecată producătorul auto francez pentru plata pensiei, a anunțat luni publicația Le Figaro, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Solicit drepturile mele de pensie și toate celelalte drepturi pe care le-am obținut. Demisia mea de la Renault a fost o farsă", a afirmat Ghosn, într-un interviu acordat publicației franceze, arată Agerpres.

În aprilie, Renault a blocat pensia fostului director general Carlos Ghosn, după ce ancheta internă a producătorului auto francez a identificat "practici suspecte și ascunse și încălcarea principiilor etice ale grupului".

FOTO Ministrul Transporturilor anunță când va fi finalizat metroul în Drumul Taberei CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Transporturilor anunță când va fi finalizat metroul în Drumul Taberei

În urma demisiei, Ghosn "nu este îndreptățit la niciun fel de pensie" din planul său anual de beneficii, în valoare de 765.000 euro, a anunțat Renault. De asemenea, compania a recomandat acționarilor să blocheze plata variabilă de 224.000 euro a lui Ghosn pentru 2018.

Ghosn a fost concediat de Nissan curând după arestarea sa, în noiembrie 2018, și a demisionat din funcția de președinte director general al Renault în ianuarie 2019. În urma demisiei, Ghosn a pierdut automat acțiuni în valoare de milioane de euro care îi fuseseră acordate în perioada 2015 - 2018, ca parte a pachetului său salarial.

viewscnt
Afla mai multe despre
ghosn
renault
pensie