General Motors va cheltui miliarde de dolari pentru a se aproviziona cu materiale pentru baterii de vehicule electrice de la LG Chem

General Motors va cheltui miliarde de dolari pentru a se aproviziona cu materiale pentru baterii de vehicule electrice de la LG Chem
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2024

General Motors intenționează să cheltuie 19 miliarde de dolari în următorul deceniu, printr-un nou acord cu furnizorii pentru a procura materiale critice pentru utilizare în bateriile vehiculelor electrice, de la LG Chem, au anunțat companiile miercuri, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Contractul pentru aprovizionare pe termen lung va prevedea ca LG Chem să furnizeze GM peste 500.000 de tone de materiale catodice - inclusiv nichel, cobalt, mangan și aluminiu - din 2026 până în 2035, a declarat furnizorul sud-coreean într-un comunicat.

DECIZIE Mașinile electrice nu au „zero emisii” CITEȘTE ȘI DECIZIE Mașinile electrice nu au „zero emisii”

Acea sursă ar fi suficientă pentru a alimenta cinci milioane de unități de vehicule electrice cu o autonomie de peste 482 de kilometri, scrie News.ro.

Materialele catodice de la o fabrică LG, care este în prezent în construcție în Tennessee, vor aproviziona fabricile de celule de baterii din America de Nord, deținute de GM cu alte companii, inclusiv trei fabrici deținute cu o firmă spin-off a LG, numită Ultium Cells.

Parteneriatul a fost anunțat inițial în iulie 2022, dar fără detalii despre preț sau locație.

Acordul era programat inițial să expire după 2030, dar cea mai recentă iterație prelungește acordul cu încă cinci ani.

Adoptarea vehiculelor electrice a fost mai lentă decât erau așteptările, iar producătorii de automobile precum GM au redus costurile sau au amânat planurile.

LG Chem a declarat că urmărește ”să consolideze cooperarea cu GM pe piața nord-americană” prin acord.

Jeff Morrison, vicepreședintele GM pentru lanțul global de achiziții și aprovizionare, a declarat că ”contractul se bazează pe angajamentul GM de a crea un lanț de aprovizionare a vehiculelor cu baterii puternic și durabil, pentru a susține nevoile noastre de producție de vehicule electrice în creștere rapidă”.

Tesla a vândut un singur vehicul electric în Coreea de Sud CITEȘTE ȘI Tesla a vândut un singur vehicul electric în Coreea de Sud

Contractul este probabil unul dintre cele mai mari, dacă nu cel mai mare, acord de aprovizionare pentru vehicule electrice pe care GM l-a semnat.

Acordul sugerează că GM rămâne angajat față de vehiculele electrice, dar contractul mai lung implică că producătorul auto ajustează planurile pentru a lua în considerare o adoptare mai lentă decât se aștepta anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
lg chem