General Motors va înregistra costuri de 1 miliard de dolari pentru extinderea rechemării vehiculelor electrice Chevrolet Bolt din cauza riscului de incendiu

General Motors va înregistra costuri de 1 miliard de dolari pentru extinderea rechemării vehiculelor electrice Chevrolet Bolt din cauza riscului de incendiu
scris 22 aug 2021

General Motors va înregistra costuri de 1 miliard de dolari pentru extinderea rechemării vehiculelor electrice Chevrolet Bolt din cauza riscului de incendiu legat de pachetul de baterii, aceasta fiind o lovitură pentru cel mai mare producător de automobile american care vrea să crească vânzările de automobile electrice, transmite Reuters.

Compania din Detroit a mai anunțat că va opri pe termen nedefinit vânzările vehicuelor electrice din cauza acestei probleme și că va solicita rambursări de bani de la furnizorul de baterii LG, scrie News.ro.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Cea mai recentă rechemare include 73.000 de vehicule fabricate între 2019 și 2022.

”Rezervele și costurile rechemării vor fi decise în funcție de rezultatul unei investigații mixte care analizează motivul care stă la originea defecțiunii, organizată de GM, LG Electronics și LG Energy Solution”, a anunțat LG într-un comunicat, referindu-se la filialele sale.

LG a adăugat că lucrează activ cu clientul și partenerii săi pentru a se asigura că măsurile de rechemare se desfășoară fără probleme.

La începutul acestei luni, compania coreeană LG Electronics și-a redus profitul operațional din al doilea trimestru cu peste o cincime pentru a reflecta costurile pentru rechemările GM.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

LG Electronics a furnizat GM module de baterii realizate cu celule produse de LG Energy Solution (LGES), filială a LG Chem.

La începutul acestui an, Hyundai Motor a declarat că va cheltui 900 de milioane de dolari pentru a înlocui bateriile LG în aproximativ 82.000 de vehicule electrice din cauza riscurilor de incendiu.

Vineri, GM a declarat că rechemarea acoperă toate vehiculele Bolt care nu au fost rechemate în iulie.

GM a declarat că va înlocui modulele de baterii defecte din vehiculele electrice Bolt și EUV-urile cu module noi.

Costul de 1 miliard de dolari pentru cea mai recentă rechemare altor costuri de 800 de milioane de dolari ale GM legate de aceste campanii.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
chevrolet bolt