Un pod din municipiul Târgu Jiu riscă să se prăbușească din cauza traficului greu. Autoritățile au pus restricții și cer bani din Fondul National de Intervenție

Un pod din municipiul Târgu Jiu riscă să se prăbușească din cauza traficului greu. Autoritățile au pus restricții și cer bani din Fondul National de Intervenție
scris 21 aug 2021

Podul de pe strada Ana Ipătescu din municipiul Târgu Jiu riscă să se prăbușească, după ce unul dintre trotuare s-a dislocat ca urmare a trepidațiilor produse de autovehiculele de mare tonaj. Autoritățile locale au instituit restricții privind circulația pe pod, iar Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis să solicite sume din Fondul Național de Intervenție pentru remedierea situației.

În imaginile postate, sâmbătă, pe Facebook, de către primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se vede cum trotuarul s-a desprins de partea carosabilă, iar balustrada podului s-a înclinat.

"Ca urmare a trepidațiilor produse de traficul greu, unul dintre trotuarele construite pe grinzile podului s-a dislocat, existând riscul prăbușirii acestuia. Reprezentanții municipalității și echipaje ale Poliției Locale au fost permanent la fața locului pentru a monitoriza situația. S-a intervenit deja pentru înlăturarea oricărui pericol în zonă, iar astăzi se intervine pentru înlăturarea trotuarului dislocat. Podul va fi monitorizat pe toată perioada intervențiilor, până în momentul în care nu vor mai exista riscuri pentru pietoni”, a scris edilul pe rețeaua de socializare, citat de News.ro.

Finanțele schimbă Codul Fiscal - sunt vizate, printre altele, impozitarea clădirilor cu destinație mixtă, inclusiv activități economice, ale persoanelor fizice, deductibilitatea deprecierii creanțelor CITEȘTE ȘI Finanțele schimbă Codul Fiscal - sunt vizate, printre altele, impozitarea clădirilor cu destinație mixtă, inclusiv activități economice, ale persoanelor fizice, deductibilitatea deprecierii creanțelorPe pod s-a dispus interzicerea circulației pietonale pe trotuarul de pe partea dreaptă în sensul de mers către comuna Dănești, iar viteza de circulație a fost limitată la 15 kilometri pe oră.

Conform primarului, membrii CLSU au aprobat elaborarea documentației tehnice pentru soluțiile ce se impun în vederea înlăturării riscurilor pentru circulația pietonală, dar și începerea demersurilor pentru obținerea fondurilor necesare de la Fondul Național de Intervenție.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod
tg jiu
prabusite
trafic