General Motors va intra pe piața vehiculelor comerciale electrice folosite la curierat. Acțiunile GM au atins cel mai ridicat nivel din 2010

General Motors va intra pe piața vehiculelor comerciale electrice folosite la curierat. Acțiunile GM au atins cel mai ridicat nivel din 2010
scris 13 ian 2021

Acțiunile General Motors au crescut marți la cel mai ridicat nivel atins de la oferta publică inițială efectuată după ieșirea din faliment, în 2020, în urma anunțului că va intra pe piața vehiculelor comerciale electrice folosite la servicii de curierat, transmite Reuters.

După ce directorul general Mary Barra a prezentat planurile pentru primele vehicule comerciale electrice BrightDrop, care vor începe să fie livrate către FedEx mai târziu în acest an, acțiunile GM au urcat până la 48,95 dolari pe unitate, capitalizarea bursieră a grupului atingând 68 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Afacerile GM cu vehicule BrightDrop destinate livrărilor vor plasa GM în concurență directă cu rivala Ford Motor, precum și cu startupuri precum Rivian, Arrival și Canoo, care dezvoltă vehicule comerciale electrice pentru clienți între care se află Amazon și Hyundai Motor.

ULTIMA ORĂ Datele finale ale unui an de pandemie - Producția de autoturisme din România a pierdut în 2020 doar 10 procente, după o scădere Dacia de -25% și o creștere Ford de +27% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Datele finale ale unui an de pandemie - Producția de autoturisme din România a pierdut în 2020 doar 10 procente, după o scădere Dacia de -25% și o creștere Ford de +27%

GM estimează că piața americană a livrărilor de colete și mîncare va urca la peste 850 de miliarde de dolari până în 2025, susținută parțial de pandemia de Covid-19. Acesta este unul dintre sectoarele în care liderul vânzărilor de vehicule electrice Tesla nu a intrat încă.

Barra a spus că BrightDrop va oferi clienților din sectorul livrărilor și logisticii, cum ar fi FedEx, o gamă de produse și servicii care valorifică expertiza producătorului auto în electrificare și gestionarea flotei.

BrightDrop EV600 va utiliza o versiune a sistemului de baterii Ultium al GM, care va alimenta multe dintre viitoarele vehicule electrice ale companiei, inclusiv pickup-ul Hummer EV și crossover-ul Cadillac Lyriq.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
vehicule comerciale electrice
curierat