Germania ajută industria auto cu două miliarde de euro

Germania ajută industria auto cu două miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2020

Oficialii germani au fost de acord cu un pachet de sprijin de două miliarde de euro pentru a-i ajuta pe producătorii auto și industria auto să treacă de la motoarele cu combustie la cele pentru mașinile electrice și la conducerea autonomă, potrivit unui document al Ministerului Economiei consultat luni de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform programului, care va intra în vigoare în 2021, Guvernul de la Berlin intenționează să acorde subvenții jucătorilor cheie din industria auto, până în 2024. De asemenea, fondurile vor fi folosite pentru activități de cercetare dezvoltare pentru digitalizarea lanțurilor de aprovizionare, imprimare 3D, pregătirea angajaților și folosirea în comun a datelor privind producția, scrie Agerpres.

FOTO SUV-ul plug-in hibrid Citroen C5 Aircross, disponibil pe piața din România CITEȘTE ȘI FOTO SUV-ul plug-in hibrid Citroen C5 Aircross, disponibil pe piața din România

Executivul intenționează să acopere până la 60% din costurile pentru marile companii și 80% pentru firmele mici și mijlocii care realizează facilități de producție prietenoase cu mediul.

"Trecerea la noile produse, în special pe segmentul mobilității electrice, necesită o ajustare a producției. Ciclurile de producție inovative necesită facilități de producție mai flexibile, iar presiunea costurilor este ridicată", se arată în documentul consultat de Reuters.

Programul face parte din planul de redresare al economiei germane, menit să atenueze impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19).

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
industria auto