Germania va acorda Tesla subvenții în valoare de cel puțin un miliard de euro

Germania va acorda Tesla subvenții în valoare de cel puțin un miliard de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2021

Constructorul american de automobile electrice Tesla ar urma să primească o finanțare publică în valoare de cel puțin un miliard de euro din partea Germaniei, pentru că va construi o uzină de baterii pentru vehiculele electrice în apropiere de Berlin, susține publicația Business Insider, preluată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a aprobat un plan care include acordarea de ajutoare de stat către Tesla, BMW și alți producători auto pentru a sprijini producția de baterii destinate vehiculelor electrice și a ajuta blocul comunitar să își reducă importurile din China, care în prezent este lider mondial în domeniul bateriilor. Aprobarea de către Bruxelles a proiectului European Battery Innovation, în valoare de 2,9 miliarde de euro, vine după lansarea în anul 2017 a European Battery Alliance, un alt proiect destinat să ajute industria auto să facă tranziția de la combustibili fosili, scrie News.ro.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Potrivit unei surse din interiorul Guvernului german, citată de publicația Business Insider, Tesla ar urma să primească subvenții în valoare de peste un miliard de euro din partea Guvernului federal și a landului Brandenburg, unde urmează să fie construită viitoarea uzină de baterii a Tesla.

În schimb, un purtător de cuvânt al Ministerului german al Economiei a precizat că deocamdată nu este clar la cât se va ridica sprijinul federal de care va beneficia Tesla.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Oficial, Ministerul german al Economiei a anunțat săptămâna trecută că, inițial, Berlinul va pune la dispoziție un miliard de euro pentru European Battery Alliance și intenționează să sprijine cel de-al doilea proiect, European Battery Innovation, cu alte 1,6 miliarde de euro.

Guvernul federal german ar urma să suporte cea mai mare parte a subvențiilor oferite Tesla în timp ce landul Brandenburg ar urma să contribuie cu mai puțin de 10% din suma totală. Decizia finală cu privire la subvențiile care vor fi acordate Tesla ar putea fi anunțată peste câteva săptămâni, susține Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
tesla
subvenții