GM, Ford și Fiat Chrysler vor să reia în 18 mai producția la unele uzine din SUA

GM, Ford și Fiat Chrysler vor să reia în 18 mai producția la unele uzine din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2020

Principalii producători auto americani - General Motors (GM), Ford Motor și Fiat Chrysler Automobiles NV - vor să repornească din 18 mai producția la unele uzine din SUA, după ce le-au închis în martie din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunțat publicația Wall Street Journal (WSJ), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorii companiilor au discutat în ultimele zile cu liderii sindicatului United Auto Workers (UAW) și cu reprezentanții guvernatorului statului Michigan, Gretchen Whitmer, un potențial calendar al reluării activității, susține WSJ, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Producătorii auto europeni reiau producția, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială impuse de guverne din cauza noului coronavirus CITEȘTE ȘI Producătorii auto europeni reiau producția, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială impuse de guverne din cauza noului coronavirus

Într-un comunicat, Ford precizează că încă nu a stabilit când repornește uzinele din America de Nord, în timp ce Fiat Chrysler a specificat că va comunica în timp util informațiile referitoare la producție.

Șeful UAW avertiza săptămâna trecută că "este prea curând și prea riscant" să fie redeschise la începutul lunii mai fabricile auto și economia statului Michigan, din cauza riscurilor la adresa muncitorilor.

Producătorii auto lucrează cu sindicatul la stabilirea unor protocoale de securitate pentru reducerea riscurilor cu care s-ar putea confrunta angajații, dar încă nu au fost finalizate condițiile, precizează WSJ.

viewscnt
Afla mai multe despre
gm
ford