Grevele de la aeroportul britanic Gatwick ar putea afecta vacanțele de vară ale călătorilor

Grevele de la aeroportul britanic Gatwick ar putea afecta vacanțele de vară ale călătorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2023

Lucrătorii de la al doilea mare aeroport al Marii Britanii, Gatwick, vor face grevă timp de opt zile la sfârșitul lunii iulie și la începutul lunii august, ceea ce ar putea cauza anulări și probleme de călătorie pentru mii de pasageri în cea mai aglomerată perioadă a anului pentru vacanțele de vară, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Călătorii europeni sunt deja în alertă maximă din cauza îngrijorărilor legate de problemele de control al traficului aerian care decurg atât din cauza spațiul aerian redus, ca efect al războiului din Ucraina, cât și din problemele de personal și grevele în unele locații.

Peste 500 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă, săptămâna viitoare. Cauza: lucrări la rețeaua de termoficare CITEȘTE ȘI Peste 500 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă, săptămâna viitoare. Cauza: lucrări la rețeaua de termoficare

Sindicatul Unite a declarat că aproximativ 950 de lucrători de la Gatwick, inclusiv personalul de la sol, manipulatorii de bagaje și agenții de check-in, vor intra în grevă din cauza unei dispunte salariale, timp de patru zile, între 28 iulie și 1 august și apoi încă patru zile, în perioada 4-8 august.

”Având în vedere amploarea acțiunii greviste, întreruperile, întârzierile și anulările sunt inevitabile pe aeroport”, a spus Unite în declarația sa.

Iohannis a semnat decretul privind demisia Gabrielei Firea din funcția de ministrul al Familiei și preluarea interimară a portofoliului vacant de ministrul Cercetării CITEȘTE ȘI Iohannis a semnat decretul privind demisia Gabrielei Firea din funcția de ministrul al Familiei și preluarea interimară a portofoliului vacant de ministrul Cercetării

Gatwick, situat la aproximativ 48 de kilometri la sud de Londra, a anunțat că va sprijini companiile aeriene cu planurile lor de urgență, pentru a se asigura că operează cât mai multe zboruri posibil conform programului.

Contractele vizate în dispută au fost între companii aeriene și contractori terți, inclusiv Menzies Aviation și DHL Services, a spus aeroportul.

Un centru cheie pentru zborurile de agrement către destinațiile de plajă din sudul Europei, cele mai mari companii aeriene din Gatwick includ easyJet, TUI și British Airways.

EasyJet a precizat că săptămâna viitoare vor avea loc discuții suplimentare între operatorul său de la sol DHL și Unite.

Ungaria oprește trei din cele patru reactoare ale centralei nucleare de la Paks din cauza apelor prea calde ale Dunării CITEȘTE ȘI Ungaria oprește trei din cele patru reactoare ale centralei nucleare de la Paks din cauza apelor prea calde ale Dunării

”Îi îndemnăm să ajungă la un acord cât mai curând posibil”, a spus compania aeriană.

British Airways a declarat că agentul său de gestionare la sol GGS lucrează cu sindicatul pentru a rezolva problema ”în regim de urgență”, în timp ce Menzies Aviation a spus că a invitat Unite înapoi la masa discuțiilor, pentru a încerca să ajungă la o înțelegere.

Preocupările legate de întârzierile controlului traficului aerian au determinat deja easyJet să reducă luni 2% din programul său de zbor de vară, mai ales din Gatwick.

Orice întrerupere în această vară va veni pe fondul unui sezon de vârf haotic în Europa, anul trecut, când mii de zboruri au fost anulate din cauza lipsei de personal.

FOTO Stațiunea Mamaia are un nou logo și un nou slogan CITEȘTE ȘI FOTO Stațiunea Mamaia are un nou logo și un nou slogan

Companiile aeriene s-au confruntat cu o factură uriașă de despăgubire și au cheltuit milioane în acest an pentru a se asigura că sistemul are o marjă de siguranță, pentru a încerca să atenueze riscul problemelor.

În zilele afectate de grevă, din Gatwick urmează să plece 4.410 de zboruri, ceea ce echivalează cu peste 840.000 de pasageri potențiali, potrivit companiei de analiză a aviației Cirium.

Gatwick a fost menționat de șeful grupului comercial al companiilor aeriene IATA, la începutul acestei săptămâni, ca având probleme de resurse locale în funcțiiile de control al traficului aerian, potrivit unui raport din Financial Times.

Cel mai aglomerat nod aerian al Marii Britanii, Aeroportul Heathrow, a convenit în iunie un acord de salarizare cu lucrătorii de securitate, evitând mai multe zile de greve pe parcursul verii, care fuseseră planificate de Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
grevă aeroport gatwick
grevă aeroport marea britanie