Grupul arab Abu Dhabi Ports vine cu investiții în Portul Constanța

Grupul arab Abu Dhabi Ports vine cu investiții în Portul Constanța
scris miercuri, 15:17

Grupul arab Abu Dhabi Ports și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, în zona Molului Sud, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

AD Ports Group este un operator de porturi, zone industriale și logistică cu sediul în capitala Emiratelor Arabe Unite, care gestionează 11 porturi și terminale. Face parte din ADQ, una dintre cele mai mari companii holding din regiune.

Ministrul a mai precizat că, la întâlnirea pe care a avut-o cu aceștia la Abu Dhabi, a discutat și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, care „poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier”.

„Investiții emirateze în România! Conducerea Abu Dhabi Ports Group și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, în zona Molului Sud. În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi la Abu Dhabi, reprezentanții acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 și 4 din Port. Am stabilit să înființăm un grup comun de lucru care să discute despre încheierea unui Memorandum de Înțelegere între Portul Constanța și AD Ports Group. I-am invitat pe reprezentanții AD Ports Group să viziteze Portul Constanța pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceștia pentru investiții în ceea ce privește insula artificială din port”, a anunțat Grindeanu.

O nouă scumpire pentru Dacia Spring: 3.300 de euro în plus, în doar un an. La cât a ajuns acum prețul pentru modelul lansat cu „sub 20.000 de euro”. CITEȘTE ȘI O nouă scumpire pentru Dacia Spring: 3.300 de euro în plus, în doar un an. La cât a ajuns acum prețul pentru modelul lansat cu „sub 20.000 de euro”.

El a mai spus că a discutat „și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier”.

„Acest Centru Intermodal, a cărui construcție este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale”, a mai spus ministrul Transporturilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
abu dhabi ports group
portul constanța