Grupul VW anunță schimbări importante în managementul companiei. Șeful mărcii VW, propus la conducerea mărcilor de volum și a pieței din China

Grupul VW anunță schimbări importante în managementul companiei. Șeful mărcii VW, propus la conducerea mărcilor de volum și a pieței din China
scris 9 dec 2021

Grupul german Volkswagen este în fața unor schimbări importante de management, generate de presiunile asupra CEO-ului Herbert Diess, dar și de nevoia companiei de a contracara crizele cu care se confruntă industria.

Șefii VW AG vor anunța joi o serie de schimbări importante în structura companiei, fiind anunțată o conferință de presă la finalul unor dezbateri intense în rândul reprezentanților acționarilor. Deciziile privind actulul CEO, Herbert Diess, au fost amânate în ultimele săptămâni, după ce angajații și acționarii minoritari au cerut schimbarea acestuia din cauza stilului de management dificil. Ultimele informații din apropierea acționarilor, publicate de presa germană, arată că Diess va fi menținut în poziția de CEO, dar îi vor fi diminuate atribuțiile. În același timp, el va fi obligat să-și schimbe stilul de conducere, pentru a nu mai genera tensiuni între sindicate și patronat.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Una dintre schimbările importante în cadrul managementului VW Group ar putea fi avansarea lui Ralf Brandstatter, în prezent CEO al mărcii VW. El a foat propus pentru preluarea conducerii întregului grup de mărci de volum, adică VW, Skoda și SEAT, pentru a coordona mai bine vânzările, planurile de produse și prezența pe piețe, astfel încât să nu mai existe cazuri de canibalizare între mărci, ci, dimpotrivă, să fie multiplicate vânzările. O altă misiune pe care ar putea să  o primească Brandstatter este cea de șef peste activitatea din China a grupului, de asemenea, o misiune ce va fi preluată de la Diess. Inițial, propunerea de a deveni șef peste China a venit chiar de la Diess, însă acesta a fost refuzat. Acum, avansarea a fost propusă chiar de boardul de supraveghere, iar Brandstatter n-a mai putut refuza. Ralf BRandstatter va deveni membri al Consiliului de Administrație al Grupului VW, odată cu preluarea noilor funcții.

ULTIMA ORĂ VIDEO Dacia Spring - scor slab la testele EuroNCAP, dar depășește Renault Zoe, care a luat zero stele CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Dacia Spring - scor slab la testele EuroNCAP, dar depășește Renault Zoe, care a luat zero stele

Conducerea mărcii Volkswagen ar putea fi preluată de Thomas Schaefer, care acum conduce Skoda, după plecarea lui Bernhard Maier, după ce a condus activitatea grupului în Africa de Sud. Schaefer nu va primi un loc în board-ul companiei, ci se va ocupa exclusiv de VW.

Printre numirile confirmate este și cea a șefei vânzărilor Audi, Hildegard Wortmann, care uremază să fie promovată în Consiliul de Administrație al grupului. Ea va coordona activitățile de vânzări, dar și cele de mobilitate.

Mai multe schimbări de management vor fi anunțate joi după amiaza, în conferința pe care grupul a anunțat-o deja și care va avea loc la finalul ședinței Consiliului de Supervizori, care va aproba toate numirile și schimbările. Consiliul va anunța și decizia în privința lui Herbert Diess, care cel mai probabil va rămâne în funcție, fiind susținut de familiile Porsche și Piech.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw group management
ralf brandstatter
herbert diess