Guvernul olandez pregătește interzicerea unor zboruri pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam

Guvernul olandez pregătește interzicerea unor zboruri pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Guvernul olandez vrea mai puține zboruri de noapte pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam și de asemenea interzicerea celor mai zgomotoase zboruri de noapte începând din 2025, pentru a reduce poluarea fonică, a informat ministrul Infrastructurii, Mark Harbers, într-o scrisoare trimisă Parlamentului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Această măsură, care va limita traficul pe unul din cele mai aglomerate hub-uri aeriene din Europa, vine după ce în luna martie un tribunal local a ordonat Guvernului de la Haga să facă mai mult pentru a reduce poluarea fonică, arată Agerpres.

FOTO Au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului CITEȘTE ȘI FOTO Au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului

Mark Harbers a precizat că numărul zborurilor de noapte va fi redus de la 32.000 până la 27.000 în 2025, iar cele mai zgomotoase avioane, cum este Boeing 747-400, vor avea interdicție pe aeroportul Schiphol între orele 11 p.m. și 7 a.m. În plus, sectorului aviației i se cere să înlocuiască o parte din avioane cu aparate mai puțin zgomotoase.

De asemenea, Harbers a spus că Guvernul olandez analizează o închidere parțială sau totală a Aeroportului Schiphol pe timpul nopții, începând din luna noiembrie 2026, un plan pe care directorul aeroportului Schiphol l-a susținut anul trecut în presa locală.

VIDEO Mobilizare fără precedent a lui Umbrărescu, cu sute de muncitori și utilaje, pe Autostrada Ford. Anunț - Când va fi deschis noul tronson CITEȘTE ȘI VIDEO Mobilizare fără precedent a lui Umbrărescu, cu sute de muncitori și utilaje, pe Autostrada Ford. Anunț - Când va fi deschis noul tronson

Aeroportul Schiphol a convenit să crească costurile pentru companiile aeriene care utilizează avioane zgomotoase, în ideea de a încuraja companiile să opteze pentru avioane mai silențioase.

Guvernul olandez a încercat anul trecut să restrângă numărul de zboruri, cu sprijinul aeroportului Schiphol, până la 450.000, cu 10% sub nivelul înregistrat în 2019, în încercarea de a reduce poluarea fonică. Însă, la final, Guvernul de la Haga s-a plecat în fața presiunilor venite de la industria transportului aerian dar și a obiecțiilor ridicate de Uniunea Europeană, care a apreciat că guvernul olandez ar trebui, mai întâi, să analizeze alte opțiuni pentru a reduce poluarea fonică. În luna decembrie 2023, conducerea aeroportului Schiphol anunța că va avea capacități pentru 483.000 de zboruri în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
amsterdam
aeroport