Hyundai și Kia trec la încărcătoare Tesla pentru mașinile lor electrice

Hyundai și Kia trec la încărcătoare Tesla pentru mașinile lor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2023

Constructorii auto sud-coreeni Kia, Hyundai și brandul auto de lux Genesis au anunțat joi că vehiculele lor electrice din Statele Unite vor avea porturi de încărcare de tip Tesla, începând cu ultimul trimestru al anului 2024. Acest lucru va permite proprietarilor acestor vehicule să folosească fără probleme încărcătoarele Tesla.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Aceste mărci se alătură Ford, General Motors, Mercedes-Benz, Nissan, Honda și altele care s-au angajat să treacă la standardul nord-american de încărcare al Tesla, arată Adevărul.

CONFIRMARE Biofarm semnează vânzarea către Adrian Polec, care deține producătorul român de baterii litiu-ion Prime Batteries Technology, a unui teren în centrul Bucureștiului CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Biofarm semnează vânzarea către Adrian Polec, care deține producătorul român de baterii litiu-ion Prime Batteries Technology, a unui teren în centrul Bucureștiului

În 2025, Hyundai va începe să furnizeze adaptoare pentru proprietarii de modele Hyundai mai vechi cu porturile sistemului de încărcare combinată cu care sunt construite în prezent vehiculele lor electrice. Adaptoarele vor permite acestor vehicule electrice să folosească și încărcătoare de tip Tesla.

Cei trei producători auto sud-coreeni fac parte din Hyundai Motor Group, deși Hyundai și Kia funcționează ca societăți separate în Statele Unite.

Acest lucru marchează o evoluție deosebit de importantă pentru sistemul de încărcare Tesla. Adunate împreună, Hyundai, Kia și Genesis ar fi al doilea cel mai bine vândut producător de vehicule electrice în Statele Unite, după Tesla, potrivit cifrelor de la Kelley Blue Book. Cele trei mărci au vândut împreună 37.800 de vehicule electrice în prima jumătate a anului 2023, iar Tesla a vândut mai mult de 330.000 în acea perioadă.

Hyundai oferă în prezent trei modele complet electrice în Statele Unite. Modelele Ioniq 5 și Ioniq 6 sunt construite folosind o inginerie comună specifică EV și ambele au primit numeroase premii. Cel de-al treilea, Kona Electric, este o versiune complet electrică a SUV-ului compact Kona. Kia oferă EV6, care își împarte ingineria cu SUV-urile Ioniq de la Hyundai; și Niro EV, care își împarte ingineria cu Kona. Genesis comercializează versiuni complet electrice ale sedanului G80 și ale SUV-ului GV70, precum și ale SUV-ului GV60, care este exclusiv electric.

Nu cu mult timp în urmă, sistemul de încărcare al Tesla era proprietar și putea fi utilizat doar de propriile vehicule. Dar CEO-ul Elon Musk a anunțat la sfârșitul anului 2022 că invită alți producători auto și companii de încărcare să folosească sistemul companiei sale și standardele de proiectare a încărcării. Ford și apoi GM au fost primii care au anunțat trecerea de la CCS pentru încărcarea rapidă a vehiculelor electrice la tehnologia Tesla.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
hyundai
kia