IATA: Operatorii aerieni și-au redus estimările de profit din cauza creșterii costurilor carburantului

IATA: Operatorii aerieni și-au redus estimările de profit din cauza creșterii costurilor carburantului
scris 4 iun 2018

Operatorii aerieni și-au redus estimările referitoare la profiturile din 2018 din cauza costurilor mai mari ale carburantului, avertizând în același timp că dobânzile mai mari și tensiunile geopolitice vor amplifica riscurile operaționale, transmite Reuters.

International Air Transport Association (IATA), care reprezintă aproximativ 280 de transportatori aerieni, estimează un profit cumulat de 33,8 miliarde de dolari pentru industria de profil, cu 12% sub estimarea anterioară de 38,4 miliarde de dolari, scrie News.ro

Randamentul pe pasager va crește însă cu 3,2% în acest an, înregistrând prima creștere anuală din 2011, cererea fiind susținută de creșterea economiei globale.

FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair CITEȘTE ȘI FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair

”Este corect să afirmăm că 2018 va fi un an dificil, dar operatorii fac o treabă bună”, a spus luni directorul general al IATA, Alexandre de Juniac, la reuniunea anuală a organizației, el adăugând că cea mai mare parte a scăderii profiturilor va fi provocată de prețurile mai mari ale petrolului.

IATA anticipează pentru acest an un preț mediu al petrolului de 70 de dolari pe baril, în creștere de la 54 de dolari în 2017 și estimarea sa anterioară de 60 de dolari.

În 2017, companiile aeriene au obținut un profit cumulat record de 38 de miliarde de dolari, dar comparația este distorsionată de câștiguri contabile excepționale incluse în raportările de anul trecut, a precizat organizația.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
companii aeriene