Impactul sancțiunilor europene asupra traficului aerian între Uniunea Europeană și Belarus

Impactul sancțiunilor europene asupra traficului aerian între Uniunea Europeană și Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2021

Uniunea Europeană a cerut operatorilor aerieni să evite spațiul aerian belarus și a decis să interzică accesul operatorului național Belavia în spațiul aerian și pe aeroporturile europene, ca reacție la deturnarea avionului Ryanair pentru arestarea unui jurnalist de opoziție, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Iată detalii privind traficul aerian între UE și Belarus și impactul măsurilor europene, prezentate de Reuters.

Mercedes-Benz investește în startup-ul H2 Green Steel, care produce oțel \ CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz investește în startup-ul H2 Green Steel, care produce oțel "verde" fără cocs, cu zero emisii de CO2. Planul Ambition 2039

* Lufthansa, SAS, Air France, LOT, Singapore Airlines, Finnair și airBaltic se află între operatorii aerieni care au anunțat că nu vor mai zbura deasupra Belarusului.

* Agenția care controlează traficul aerian european, Eurocontrol, a anunțat că de obicei deasupra Belarusului zboară zilnic aproximativ 400 de avioane civile, inclusiv 300 de survoluri, dintre care circa 100 efectuate de operatori din UE sau britanici.

Potrivit agenției, trei companii aeriene, respectiv Lufthansa (Germania), LOT (Polonia) și airBaltic (Lituania), operau 14 boruri pe săptămână către Belarus.

*Cursele pe distanțe lungi între Asia și Europa, inclusiv cele efectuate de Aeroflot, Air China și Turkish Airlines, care foloseau spațiul aerian belarus, vor fi mai puțin afectate, potrivit așteptărilor.

Timișoara interzice hrănirea porumbeilor. Lasă însă câinii și pisicile să fie plimbate cu transportul în comun CITEȘTE ȘI Timișoara interzice hrănirea porumbeilor. Lasă însă câinii și pisicile să fie plimbate cu transportul în comun

Pentru cursele mai scurte, din cadrul Europei, schimbarea rutelor către statele baltice ar putea mări durata călătoriilor și mări costurile.

* Belavia efectua curse din Belarus către aproximativ 20 de aeroporturi din Europa, între care Helsinki, Amsterdam, Milano, Varșovia, Frankfurt, Berlin, Munhen, Paris, Roma și Viena.

*Miza o reprezintă comisioanele pentru survol, despre care Eurocontrol afirmă că în 2019 ai reprezentat 85 de milioane de euro pentru Belarus, precum și sumele percepute de țară pentru decolarea și aterizarea pe aeroporturile sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
spatiu aerian