Ofertă uriașă pentru marca Lamborghini, făcută de o companie elvețiană

Ofertă uriașă pentru marca Lamborghini, făcută de o companie elvețiană
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mai 2021

Grupul Quantum, din Elveția, vrea să cumpere Lamborghini de la Volkswagen Group, potrivit unei informații publicate de Automobilwoche, care citează informații din interiorul companiei elvețiene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Quantum Group, companie cu sediul în Elveția, fondată de omul de afaceri Rea Stark Rajcic, pregtește o ofertă de preluare a mărcii Lamborghini de la Volkswagen Group. Sursele celor de la Automobilwoche precizează că oferta va fi trimisă companiei germane săptămâna aceasta, însă este puțin probabil să se întâlnească cu o deschidere din partea acționarilor Lamborghini, în pofida faptului că în ultimul an au apărut mai multe zvonuri privind intenția de vânzare a mărcii italiene de mașini sport de lux. Oferta pregătită s-ar ridica la 7,5 miliarde de euro, spun sursele.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Reprezentanții Volkswagen Group au declarat însă că Lamborghini nu este de vânzare.

Informațiile privind o posibilă vânzare a Lamborghini au tot apărut în ultimul an, însă varianta care a circulat în spațiul public, confirmată parțial și de Herbert Diess, șeful VW Group, ar fi cea în care mărcile italiene ale grupului, Lamborghini Ducati și ItalDesign, să fie grupate într-o nouă companie, care să poată fi separată de VW AG și listată la bursă. „Le aducem într-o structură legală în care putem acționa” a spus Diess la finalul lui 2020 pe acest subiect.

Ceea ce este mai interesant este faptul că grupul Quantum este deținut de cel care este acționar și în noua companie auto Piech Automotive, alături de nepotul regretatului Ferdinand Piech. Acesta din urmă a fost șef al grupului VW, a marcat istoria acestei companii timp de decenii, dar a plecat în urma unor certuri uriașe cu ceilalți membri ai familiei Porsche – Piech, cărora le-a vândut toate acțiunile deținute la VW. La scurt timp după plecarea sa, Ferdinand Piech a murit, lăsând copiiilor săi toată averea, deloc mică. Unul dintre copii (au fost în total 12), Anton Piech, a fondat alături de designerul Rea Stark Rajcic această nouă companie, Piech Automotive și pregătește lansarea primului model, un automobil electric de lux.

Mercedes-Benz investește în startup-ul H2 Green Steel, care produce oțel \ CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz investește în startup-ul H2 Green Steel, care produce oțel "verde" fără cocs, cu zero emisii de CO2. Planul Ambition 2039

Între timp, cei doi afaceriști au mai făcut o mutare care a atras atenția: l-au angajat pe Matthias Muller, fost șef al VW, dat afară din cauza implicării în producerea celebrelor motoare care au stat la originea Dieselgate și înlocuit cu actualul CEO, Herbert Diess. Muller este președinte al Piech Automotive în prezent, iar oferta de achiziție a Lamborghini are cu siguranță legătură cu informațiile pe care acesta le are din vremea în care conducea compania germană.

Primul automobil al Piech Automotive se numește, deocamdată, Mark Zero și ar trebui  să înceapă să fie produs în Germania, în Memmingen, într-o mică uzină în apropiere de sediul Porsche, din Stuttgart.

Strategia celor de la Piech ar putea să includă însă și o posibilă achiziție a unui brand celebru, care să ajute lansarea în forță a primului automobil.

Planurile Piech prevăd și un grand tourer, precum și un SUV de lux.

În echipa Piech – Quantum au mai fost cooptați și alți specialiști din industria auto: Klaus Schmidt, care a lucrat pentru BMW, Andreas Henke, de la Porsche, ambii numiți CEO, și Jochen Rudat, fost director pentru Europa al Tesla, responsabil pentru crearea rețelei de dealeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
lamborghini
oferta lamborghini
piech automotive
rea stark rajcic
anton piech