Încep lucrările de modernizare și dezvoltare a parcării aeroportului internațional Avram Iancu din Cluj

Încep lucrările de modernizare și dezvoltare a parcării aeroportului internațional Avram Iancu din Cluj
scris 20 nov 2019

Compania Goto Parking a anunțat că a demarat, în noiembrie, lucrările de modernizare și dezvoltare a parcării Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, care se desfășoară cu sprijinul conducerii aeroportului și al Consiliului Județean.

Lucrările nu vor afecta în niciun fel funcționarea parcării, potrivit companiei. Prima fază de modernizare va fi finalizată până la Crăciun, scrie News.ro.

Proiectul are un acționariat nou, fiind preluat 100% de NPL Resources, companie de tip antreprenorial fondată în București. Parcarea din fața aeroportului, la care au început deja lucrările, se va numi Goto Parking, iar  investiția în prima fază a modernizării se ridică la aproximativ două milioane de lei.

Producătorul canadian de cosmetice pe bază de CBD, componenta non-psihoactivă a cannabisului, Yield Growth intră în România CITEȘTE ȘI Producătorul canadian de cosmetice pe bază de CBD, componenta non-psihoactivă a cannabisului, Yield Growth intră în România

”Aceasta presupune realizarea unor lucrări precum: instalarea unor stații de intrare Sense SI, ale unora de ieșire Sense SE, a unor bariere de acces, a unor stații de plată asistată, a unui sistem LPR (License Plate Recognition), a unuia de ghidare în parcare și a stației mobilă de plată Sense Paydroid, cu un software unic în România”, se arată în comunicat.

Evoluția aeroportului, de la 32.000 de pasageri în 1996 la aproape trei milioane în 2018, este semnificativă. Pe baza acestor rezultate, se estimează că în 2035 se va ajunge la un număr de șapte milioane de pasageri, trend ce necesită susținere și, mai ales, impune ca toate facilitățile oferite de aeroport să fie la un nivel "state of the art", pentru ca ele să sprijine dezvoltarea acestei instituții și să se ridice la nivelul ei de exemplu de bune practici. Noua parcare "smart" va fi pe măsura acestor standarde.

”Ne-am implicat în acest proiect nu doar în calitate de companie care investește pentru ca orașului să i se aducă un beneficiu economic semnificativ. Modernizarea parcării reprezintă și o inițiativă antreprenorială cu ajutorul căreia ne asigurăm că facilitățile oferite de aeroport susțin obiectivele de business ale acestuia. La fel ca orice proiect de anvergură din România, și acesta are un istoric, însă credem că, gestionat competent și cu aportul tuturor părților implicate, poate să devină mândria Clujului în 2020”, declară Horea Crăciun, administratorul GotoParking și managerul de proiect.

După o perioadă lungă în care se încercase fără succes conectarea mai eficientă a aeroportului cu rețeaua de transport în comun a orașului prin introducerea unei linii de autobuz în parcare, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj Napoca și a conducerii aeroportului, în această fază de modernizare se va implementa o soluție în acest sens.

La ora actuală, se fac testele de trafic cu un autobuz electric aparținând RATUC pentru a încerca diverse soluții de mutare a stației de autobuz existente în interiorul parcării. Astfel, pasagerii care tranzitează aeroportul ar putea beneficia cu mai mare ușurință de sistemul de transport în comun al orașului.

viewscnt
Afla mai multe despre
avram iancu
parcare
aeroport