INFOGRAFIC Surpriză: Sandero a fost al doilea cel mai vândut din lume, anul trecut, în clasa lui

INFOGRAFIC Surpriză: Sandero a fost al doilea cel mai vândut din lume, anul trecut, în clasa lui
scris 8 mai 2020

Modelul românesc Sandero, dezvoltat ca o caroserie derivată din Logan și ajuns cel mai vândut model al grupului Renault, a fost în 2019 al doilea cel mai vândut automobil al clasei B, subcompactă, din toată lumea. Primul a fost VW Polo.

Vândut sub două mărci, Dacia și Renault, în funcție de poziția acestor mărci pe fiecare piață, Sandero a devenit de-a lungul anilor tot mai important în ecuația business-ului Renault Group. Odată cu producția în uzine din afara Europei, acolo unde a primit sigla Renault, Sandero a devenit un produs global, nu doar european. Practic, dacă marca Dacia a vândut oficial 736.570 de vehicule în toată lumea, numărul este, de fapt, mult mai mare, deoarece trei dintre modelele sale, Duster, Sandero și Logan, se vând și sub marca Renault.

Strict sub marca Dacia, Sandero s-a vândut, în 2019, în 135.356 de exemplare,așa cum arată cifrele oficiale ale grupului francez, fiind al cincilea ca volum, din portofoliul Renault Grup, după Clio, Megane, Captur și Kwid. Însă un volum egal, ba chiar mai mare decât acesta, a fost vândut de Renault în Africa, America de Sud și Rusia, astfel încât modelul româno-francez a cumulat 390.000 de unități la nivel global, depășind din nou modelul Renault Clio și plasându-se pe locul al doilea în segmentul B, cel al vehiculelor subcompacte.

Liderul acestui segment rămâne VW Polo, care, deși a înregistrat o scădere de 18 procente, are o distanță considerabilă în fața competitorilor săi. Pe locul patru s-a situat Suzuki Swift, iar pe 5 Toyota Yaris, după cum relevă datele Car Industry Analysis.

FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus CITEȘTE ȘI FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus

În total, segmentul hatchback-urilor de clasă B a cumulat 5,4 milioane de unități, în scădere cu 10 procente față de 2018. Scăderea se datorează apariției SUV-urilor din aceeași clasă, care a atras clienți către caroseriile cu aspect mai dur și gardă la sol mai ridicată.

În partea a doua a Top 10 se găsesc modele la fel de celebre, precum Chevrolet Onix, Ford Fiesta, Peugeot 208, Hyundai i20 și Citroen C3.

O subcategorie aparte, care în Europa nu mai are atât de mult succes, este cea clasei B inferioare, cu dimensiuni de aproximativ 3,7 metri, în care cel mai vândut este Ford Ka. Acesta a avut 196.000 de exemplare vândute, dintr-un total de 610.000 de vehicule vândute la nivel global.

Dacia Sandero va primi anul acesta o nouă generație, complet modernizată, dezvoltată pe platforma CMF-B a Alianței Renault Nissan Mitsubishi.

INFOGRAFIC Surpriză: Sandero a fost al doilea cel mai vândut din lume, anul trecut, în clasa lui

INFOGRAFIC Surpriză: Sandero a fost al doilea cel mai vândut din lume, anul trecut, în clasa lui

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
vanzari dacia
renault sandero
clasa b