Continental reduce investițiile, după ce profitul operațional aproape s-a înjumătățit în primul trimestru

Continental reduce investițiile, după ce profitul operațional aproape s-a înjumătățit în primul trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2020

Grupul german Continental AG va extinde reducerile de costuri după ce profitul operațional a scăzut cu 47%, pe fondul măsurilor adoptate pentru a ține sub control pandemia de coronavirus (COVID-19), care au dus la un declin de 25% al producției auto globale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al doilea mare producător european de componente auto și anvelope a înregistrat în primele trei luni din acest an un profit operațional de 436,5 milioane de euro (471 milioane de dolari), de la 823,3 milioane de euro în perioada similară din 2019, iar marja de profit s-a redus la 4,4%, de la 7,5%, scrie Agerpres.

Rezultate surprinzătoare pentru Dacia, în Germania. Cea mai mare piață auto din UE a traversat miraculos criza coronavirus CITEȘTE ȘI Rezultate surprinzătoare pentru Dacia, în Germania. Cea mai mare piață auto din UE a traversat miraculos criza coronavirus

Pe plan global vânzările de mașini scad semnificativ, din cauza măsurilor adoptate pentru a ține sub control epidemia.

Continental a avertizat că rezultatele din trimestrul doi vor fi și mai slabe, deoarece măsurile de izolare au afectate piețe mari, inclusiv SUA. Ca rezultat, compania vrea să reducă investițiile cu 20%, după o scădere de 26% în primul trimestru. Au fost amânate investițiile în noi proiecte IT, sau în extinderea capacității de producție a fabricilor, precum și unele cheltuielie pentru dezvoltarea tehnologiile autonome, a informat grupul german.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
anvelope