Interzicerea motoarelor cu combustie în Europa poate fi amânată. Unde apare problema

Interzicerea motoarelor cu combustie în Europa poate fi amânată. Unde apare problema
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 ian 2024

Industria auto din Europa are în acest moment un obstacol extrem de puternic de trecut: interzicerea vânzării de mașini cu emisii de CO2, după anul 2035. Deși decizia a fost adoptată de toate instituțiile Uniunii Europene într-o formă sau alta, nu a fost legiferată definitiv, deocamdată. Unul dintre managerii Porsche spune că am putea asista la o amânare a interdicției pentru motoarele pe benzină și motorină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lutz Meschke, director financiar al Porsche AG, spune că planurile UE de interzicere a motoarelor cu combustie în 2035 s-ar putea amâna, din cauza scăderii cererii de automobile electrice.

VIDEO Umbrărescu și-a chemat muncitorii de Ziua Națională pe Autostrada Bucureștiului, mișcare repetată de Ziua Unirii CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu și-a chemat muncitorii de Ziua Națională pe Autostrada Bucureștiului, mișcare repetată de Ziua Unirii

Recent, unul dintre cele mai puternice partide europene, PPE, a lăsat de înțeles că intenționează să-și modifice politica privind emisiile de CO2 ale vehiculelor și să încerce relaxarea legislației în acest sens. „Sunt o mulțime de discuții pe marginea sfârșitului motoarelor cu combustie. Cred că va fi întâriziat”, a mai spus Meschke.

În acest moment, Comisia Europeană a avansat destul de mult cu proiectul de interzicere a vânzării de vehicule care au emisii de CO2, însă nu există deocamdată un act normativ adoptat în acest sens. Singura portiță rămasă este cea a combustibililor sintetici, care ar putea fi acceptați dacă se vor dovedi neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2.

OFICIAL Pentru prima dată în istoria automobilului, cea mai vândută nouă mașină din lume a fost una electrică CITEȘTE ȘI OFICIAL Pentru prima dată în istoria automobilului, cea mai vândută nouă mașină din lume a fost una electrică

Constructorii auto din Europa au investit foarte mulți bani în dezvoltarea de automobile complet electrice, însă vânzările lor se bazează în continuare pe motorizările cu benzină sau diesel, deoarece prețul lor este mai accesibil clienților.

În plus, teama pe care piața o are în continuare din cauza autonomiei unei mașini electrice ține departe cumpărătorii, mai ales pe cei care locuiesc la bloc și nu au condiții să încarce bateriile peste noapte.

viewscnt
Afla mai multe despre
2035 interdictie masini combustie
porsche macan
amanare decizie motoare electrice