FOTO Încep lucrările de reabilitare a tramvaiului corporatiștilor

FOTO Încep lucrările de reabilitare a tramvaiului corporatiștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2024

Pe 5 februarie încep lucrările de reabilitare la linia 5, una dintre cele mai lungi și importante linii de tramvai din Capitală, anunță autoritățile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Linia 5 leagă Centrul de zona de Nord a Capitalei și va fi modernizată pe o lungime de 4,3 km, pe tronsonul cuprins între Șoseaua Ștefan cel Mare și Podul Băneasa. 

VIDEO Umbrărescu a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România

Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

FOTO Încep lucrările de reabilitare a tramvaiului corporatiștilor

Primăria Capitalei a anunțat anterior că vrea să lărgească strada Dimitrie Pompeiu la două benzi pe sens și să extindă tramvaiul până în bd. Barbu Văcărescu. Primăria a lansat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar.

Tramvaiul este folosit de mulți angajați ai corporațiilor, în drum spre platforma Pipera.

„Vrem să lărgim Bd. Dimitrie Pompeiu de la o singură bandă la două benzi pe sens și să extindem infrastructura de tramvai de la capătul liniei existente până la Bd. Barbu Văcărescu. O altă etapă a acestui proiect presupune construirea unui drum de legătură între Șos. Pipera, Bd. Dimitrie Pompeiu și Str. Fabrica de Glucoză și construirea unei parcări de tip park&ride”, a anuțat Nicușor Dan.

Firma turcească, veche de 58 de ani, va semna contractele pentru primele două loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș CITEȘTE ȘI Firma turcească, veche de 58 de ani, va semna contractele pentru primele două loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș

Costurile necesare elaborării studiului de fezabilitate sunt estimate la 2,1 milioane lei. Termenul pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 6 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
barbu văcărescu