Intesa Sanpaolo a aprobat un împrumut de 6,3 miliarde de euro pentru Fiat Chrysler, care este condiționat de o garanție a statului

Intesa Sanpaolo a aprobat un împrumut de 6,3 miliarde de euro pentru Fiat Chrysler, care este condiționat de o garanție a statului
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2020

Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă de retail din Italia, a aprobat marți un împrumut de 6,3 miliarde de euro destinat producătorului auto italo-american Fiat Chrysler, care este condiționat de obținerea unei garanții din partea statului, a declarat o sursă apropiată situației, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sursa a spus că boardul Intesa a aprobat împrumutul ținând cont de rolul major al finanțării pentru întreaga industrie auto italiană, scrie News.ro.

Franța a anunțat 8 miliarde de euro pentru relansarea industriei auto. Program Rabla cu subvenții de 2.000 de euro pentru hibride și 7.000 de euro pentru electrice CITEȘTE ȘI Franța a anunțat 8 miliarde de euro pentru relansarea industriei auto. Program Rabla cu subvenții de 2.000 de euro pentru hibride și 7.000 de euro pentru electrice

Garanția de stat pe care o solicită Fiat Chrysler (FCA) va acoperi 80% dn suma împrumutată, a adăugat sursa.

La începutul acestei luni, FCA a anunțat că divizia sa italiană discută cu guvernul italian și cu Intesa Sanpaolo obținerea unui împrumut în valoare de 6,3 miliarde de euro, pe termen de trei ani, pentru a susține operațiunile companiei în Italia și întreaga industrie auto, în urma crizei provocate de coronavirus.

Industria auto italiană are peste 400.000 de angajați și reprezintă circa 6% din PIB-ul Italiei.

Aprobarea împrumutului va intra în vigoare atunci când FCA finalizează procesul de aplicare cu agenția de creditare a exporturilor SCE, prin intermediul căreia statul italian va acorda garanția, și obține aprobarea finală de la Trezorerie, a mai spus sursa.

FCA a refuzat să comenteze.

O a doua sursă a declarat că una dintre opțiunile analizate a fost ca Intesa să sindicalizeze împrumutul într-o etapă ulterioară, către un grup de bănci.

Împrumutul ar face parte printr-un program de credite bancare de 400 de miliarde de euro, pe care Italia le pune la dispoziție pentru susținerea economiei în contextul crizei coronavirusului. Pentru a se califica, companiile trebuie să accepte să suspende plata dividendelor.

FCA a anulat plata dividendelor planificate pentru 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
fiat chrysler