Investindustrial vrea să cumpere încă 3% din Aston Martin

Investindustrial vrea să cumpere încă 3% din Aston Martin
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iul 2019

Cel mai mare acționar al companiei britanice Aston Martin a anunțat ceilalți acționari că dorește să cumpere încă 3 procente din acțiunile emise de constructorul auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Strategic European Investment Group, parte a fondului de investiții Investindustrial, vor să cumpere noi acțiuni în cadrul Aston Martin, anunțând ceilalți acționari despre această intenție. Cei de la SEIG au confirmat propunerea, potrivit Automotive News, care urmează să primească răspuns pe 29 iulie. Grupul vizează 3 procente, la prețul de 10 lire pe acțiune, prețul de pe piață la momentul înaintării propunerii. Intenția ar putea fi corelată cu scăderea prețului acțiunilor. Aston Martin a fost listată anul trecut, însă rezultatele pe 2018 au condus la scăderi repetate ale prețului acțiunilor. În acest moment, valoarea de piață este la circa 2,18 milioane de lire.

O mutare blitzkrieg schimbă șeful BMW. Harald Kruger „își va da demisia” înainte de termen CITEȘTE ȘI O mutare blitzkrieg schimbă șeful BMW. Harald Kruger „își va da demisia” înainte de termen

Investindustrial deține deja, prin Strategic European Investment Group, 31% din Aston Martin, iar acum este obligată să facă o ofertă celorlalți acționari, în cazul în care intenționează să cumpere noi acțiuni.

Potrivit datelor Investindustrial, investitorii fondului sunt în proporție de 35% fonduri de pensii și alte fonduri guvernamentale din Europa și SUA, și 31% investitori privați, restul fiind acoperit de alte fonduri și de bănci și asigurări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin
investindustrial
actiuni aston martin