Renault va asambla și va vinde automobile Logan și Duster în Nigeria

Renault va asambla și va vinde automobile Logan și Duster în Nigeria
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iul 2019

Constructorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, și-a anunțat joi intenția de a asambla două modele low-cost (Logan și Duster) în Nigeria într-un parteneriat cu conglomeratul local Coscharis. Alte două modele, Kwid și Oroch, vor fi importate din Brazilia. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Renault va vinde pe piața din Nigeria patru automobile din gama entry, trei dintre acestea fiind, la origine, mașini Dacia, cărora li se va aplica logo-ul Renault.

Renault Logan și Renault Duster vor fi asamblate în uzina Coscharis Assmebly, din Lagos, începând cu octombrie 2019. Celelalte două modele, Renault Kwid și Renault Oroch (pickup-ul derivat din Duster), vor fi importate din Brazilia. Distribuția acestora se va face prin dealerii care aparțin rețelei Coscharis Motors.

Nigeria are o populație de 200 de milioane de cetățeni, fiind considerată de Renault Group o țară africană strategică, în care dorește să-și extindă piața. Partenerul Renault, Cosharis Group este una dintre cele mai cunoscute companii din piață, având experiență în asamblarea vehiculelor. „Mulțumită experienței lor și produselor noastre adaptate la nevoia locală, vom fi capabili să răspundem imediat la cererea clienților din Nigeria”, a declarat Fabrice Cambolive, vicepreședinte Renault pentru regiunea Africa, Orientul Mijlociu, India și Pacific. Cambolive este binecunoscut românilor, el fiind timp de aproximativ doi ani șeful Renault Commercial Roumanie, compania care se ocupă de comercializarea mărcilor Renault, Dacia și Nissan în România.

Potrivit Renault, Renault Group are o cotă de 18% pe piața din Africa, cu un volum de peste 216.000 de vehicule vândute în 2018. Cele mai mari țări sunt, pentru Renault, Maroc, Algeria, Africa de Sud și Egipt. Estimările inițiale vorbesc despre volume mici, pentru început, respectiv sub 1.000 de unități anual. 

Coscharis Group a fost fondat în 1977, având afaceri în domeniile auto, IT, logistică, agricultură, industrie alimentară, imobiliare, sănătate. Are subsidiare în Nigeria și alte trei țări africane. n sectorul auto are o rețea puternică de dealeri și service, cu 5 centre numai în Lagos, capitala Nigeriei. Coscharis produce vehicule începând din 2015.

STUDIU Românii preferă să știe mai degrabă istoricul de daune al unei mașini, decât cel de kilometri CITEȘTE ȘI STUDIU Românii preferă să știe mai degrabă istoricul de daune al unei mașini, decât cel de kilometri

Pentru Dacia, acordul de producție din Nigeria ar putea să însemne o cerere suplimentară de subansamble componente și caroserii pentru modelele Logan și Duster, însă nu este cunoscut încă dacă acestea vor fi furnizate de uzina din Mioveni sau de alte unități de producție ale Renault.

Deși anul trecut, vicepreședintele Laurens van den Acker declarase că marca franceză nu va mai vinde în viitor mașini Dacia rebranduite, situația economică obligă deocamdată Renault să folosească cele mai populare mașini din grup, Logan și Duster pentru a le vinde cu marca Renault aplicată pe caroserie.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
dacia
logan
duster