Italia aprobă subvenții de 650 milioane de euro pentru achiziționarea de vehicule electrice

Italia aprobă subvenții de 650 milioane de euro pentru achiziționarea de vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2022

Premierul italian Mario Draghi a semnat un decret care prevede alocarea de subvenții de 650 milioane de euro (709 milioane de dolari) pe an, în perioada 2022 - 2024, pentru achiziționarea de vehicule electrificate sau mai puțin poluante, a anunțat Ministerul Industriei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decretul face parte dintr-un plan mai amplu, pe termen lung, în valoare de 8,7 miliarde de euro, pe care l-a anunțat anterior Italia pentru sprijinirea industriei auto. În acest an vor fi alocați 700 milioane de euro, iar câte un miliard de euro pe an din 2023 și până în 2030, scrie Agerpres.

VIDEO Un robot japonez poate decoji o banană în circa trei minute CITEȘTE ȘI VIDEO Un robot japonez poate decoji o banană în circa trei minute

În așteptarea subvențiilor, anunțate mai devreme în acest an de autoritățile de la Roma, vânzările de mașini au fost afectate în primele luni din 2022, analiștii apreciind că achizițiile au fost amânate deoarece cumpărătorii așteptau implementarea subvențiilor.

Înmatriculările de mașini noi în Italia au scăzut cu aproximativ 23% în februarie și cu 30% în martie.

Roma va subvenționa cu până la 5.000 de euro prețul de achiziție al unui vehicul electric nou, care costă până la 35.000 euro, excluzând TVA. Această sumă include o contribuție de 2.000 euro legată de casarea mașinii echipate cu un motor poluant.

Achiziționarea unui vehicul electric hibrid plug-in care costă până la 45.000 euro va fi subvenționată cu până la 4.000 euro. De asemenea, sunt acordate subvenții de 2.000 euro pentru mașinile Euro 6, care costă până la 35.000 euro, când este casat un vehicul vechi.

În plus, se acordă subvenții la cumpărarea de noi motociclete și camionete complet electrice pentru IMM-uri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
vehicule electrice