Jaguar Land Rover va fi condusă de fostul CEO al Renault, Thierry Bollore

Jaguar Land Rover va fi condusă de fostul CEO al Renault, Thierry Bollore
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 aug 2020

Jaguar Land Rover a anunțat numele noului CEO al companiei, care îl va înlocui pe Ralf Speth, în toamna acestui an. Este vorba despre Thierry Bollore, fostul CEO al Renault Grop, demis de companie din motive nedivulgate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul de numire a noului șef al companiei britanice Jaguar Land Rover a fost făcut de însuși Natarajan Chandrasekaran, președintele Tata Sons, compania care deține cele două mărci auto, prin intermediul Tata Motors. Thierry Bollore va prelua funcția de Chief Executive Officer al Jaguar Land Rover începând cu 10 septembrie.

Thierry Bollore a devenit cunoscut în momentul în care a fost desemnat de consiliul de administrație al constructorului Renault Group, în urma unui amplu proces de recrutare, să preia funcția de COO al companiei și să devină „urmașul” oficial al lui Carlos Ghosn. După arestarea lui Ghosn, în decembrie 2018, el a preluat funcția de CEO, însă a fost înlocuit surprinzător, după mai puțin de un an, părăsind definitiv compania. Au circulat zvonuri privind o posibilă întâlnire a lui Bollore cu Ghosn, în Tokyo, în timp ce acesta din urmă se afla sub control judiciar, cererea de schimbare din funcție fiind adresată celor de la Renault de șefii Nissan. Prin natura funcției, Thierry Bollore era și membru în consiliul de administrație al Nissan, din partea acționarului principal, Renault.

Anterior Renault, Bollore a lucrat pentru Michelin, și Faurecia, unde a fost avansat până la nivelul de vicepreședinte al companiei.

Renault Group confirmă oficial: designerul SEAT Leon va lucra în echipa care creează mașinile Dacia și Renault CITEȘTE ȘI Renault Group confirmă oficial: designerul SEAT Leon va lucra în echipa care creează mașinile Dacia și Renault

„Jaguar Land Rover este cunoscută în toată lumea pentru patrimoniul fără egal al mărcilor, designul rafinat și integritatea profundă a ingineriei. Va fi un privilegiu pentru mine să conduc această fantastică companie prin ceea ce continuă să fie cea mai provocatoare perioadă a generației noastre”, a declarat Thierry Bollore cu ocazia numirii sale. „Renumiți pentru pasiunea și spiritul lor, oamenii de la Jaguar Land Rover sunt forța dinamică din spatele succesului acesteia. Nu pot fi mai entuziasmat să mă alături acestei echipe continuând să conturăm viitorul acestei companii iconice”.

Ralph Speth, actualul CEO, cel care a fost apreciat pentru transformarea noii companii formate din alăturarea a două mărci celebre, Jaguar și Land Rover, a fost nevoit să-și anunțe retragerea din funcție la împlinirea vârstei de pensionare. El conduce compania din 2010 și va rămâne vicepreședinte non-executiv al companiei, după cum a anunțat anterior Tata Motors.

Compania britanică are un parcurs tumultos în ultima perioadă. În 2019, după trei trimestre de pierdere, a anunțat că a reușit să obțină profit, pe fondul revenirii vânzărilor din China și în pofida scăderii globale cu 2,3% a vânzărilor celor două mărci. Compania a anunțat că și-a planificat să încheie anul financiar la 31 martie cu profit și o îmbunătățire a cifrelor privind costurile și lichiditățile, numai că tulburările din industrie survenite din cauza crizei coronavirus au dat peste cap toate planurile. Au existat zvonuri privind o posibilă vânzare către PSA Group sau BMW, dar acestea au fost infirmate de fiecare dată de indienii de la Tata Motors.

Tata Group a cumpărat în 2008, de la Ford, mărcile Jaguar Land Rover, pentru suma de 2,3 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
thierry bollore
tata motors
ceo jaguar land rover