Nissan avertizează că ar putea înregistra o pierdere operațională record în acest an, de 4,5 miliarde de dolari, din cauza pandemiei de coronavirus

Nissan avertizează că ar putea înregistra o pierdere operațională record în acest an, de 4,5 miliarde de dolari, din cauza pandemiei de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2020

Nissan Motor a avertizat marți că ar putea înregistra în acest an o pierdere record de 4,5 miliarde de dolari și cele mai scăzute vânzări din ultimul deceniu, din cauza pandemiei de Covid-19 care îi afectează eforturile de redresare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Al doilea mare producător auto din Japonia încearcă să se redreseze după o expansiune rapidă care a dus la marje scăzute și la un portofoliu îmbătrânit și să revigoreze o alianță cu Renault caare a fost slăbită de arestarea fostului director general Carlos Ghosn, scrie News.ro.

Americanii au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari din partea Volkswagen, în scandalul legat de automobilele diesel poluante CITEȘTE ȘI Americanii au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari din partea Volkswagen, în scandalul legat de automobilele diesel poluante

Pandemia de coronavirus și scăderea cererii determinată de aceasta au un impact puternic asupra industriei auto, astfel încât Nissan a raportat marți a doua pierdere operațională trimestrială consecutivă.

Compania anticipează o pierdere operațională de 470 de miliarde de yeni (4,5 miliarde dolari) pentru anul care se va încheia în martie 2021, cu mult peste estimările analiștilor, privind o pierdere de 262,8 miliarde de yeni, potrivit datelor Refinitiv. Aceasta ar fi a doua pierdere anuală consecutivă.

Producătorul SUV-urilor Rogue și al automobilelor electrice Leaf a mai avertizat că veniturile vor scădea probabil cu o cincime în acest an, la 7.800 de miliarde de yeni, cu un declin al vânzărilor de vehicule la un minim al ultimelor 11 ani, de 4,13 milioane de unități, față de 4,93 de milioane de unități în urmă cu un an.

”Perspectiva pieței rămâne incertă și am putea asista la o continuare a deteriorării cererii, din cauza unui al doilea val al pandemiei”, a spus directorul general Makoto Uchida.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan motor
coronavirus