Japonia confirmă că vrea să interzică vânzarea de vehicule pe benzină sau motorină și prezintă planul

Japonia confirmă că vrea să interzică vânzarea de vehicule pe benzină sau motorină și prezintă planul
scris 26 dec 2020

Japonia reiterează că are ca obiectiv interzicerea vânzării de noi automobile echipate cu motoare pe benzină, în următorii 15 ani, a anunțat Guvernul de la Tokyo, conform unui plan prin care statul nipon vrea să ajungă la emisii zero de carbon, transmit Kyodo și Reuters.

Planul prevede stimularea vânzării de vehicule electrice, inclusiv modele hibride și vehicule cu celule de combustibil, până în jurul anului 2035. Pentru a accelera răspândirea automobilelor electrice, autoritățile de la Tokyo vor lua măsuri pentru reducerea costului bateriilor pentru vehicule cu mai mult de jumătate, până în 2030, arată Agerpres.

FOTO Renault schimbă strategia pentru România cu limuzina Talisman: scumpire cu 12.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Renault schimbă strategia pentru România cu limuzina Talisman: scumpire cu 12.000 de euro

"Strategia verde" pentru stimularea creșterii economiei nipone vizează industria hidrogenului și sectorul auto, în vederea îndeplinirea angajamentului din octombrie al premierului Yoshihide Suga ce prevede că Japonia va atinge un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero până în anul 2050.

În urmă cu trei săptămâni a fost anunțat că Japonia intenționează să interzică vânzarea de autovehicule noi echipate cu motoare care funcționează cu benzină sau motorină începând de la mijlocul anilor 2030, în cadrul eforturilor care vizează atingerea neutralității climatice până în 2050.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
masini
benzina