Japonia vrea să interzică vânzarea de vehicule pe benzină sau motorină

Japonia vrea să interzică vânzarea de vehicule pe benzină sau motorină
scris 3 dec 2020

Japonia intenționează să interzică vânzarea de autovehicule noi echipate cu motoare care funcționează cu benzină sau motorină începând de la mijlocul anilor 2030, în cadrul eforturilor care vizează atingerea neutralității climatice până în 2050, au anunțat joi mai multe media locale preluate de AFP.

Guvernul japonez și producătorii de vehicule ar fi în discuții cu privire la acest proiect care ar urma să fie aplicat la mijlocul anilor 2030 și ale cărui detalii ar putea fi anunțate încă de săptămâna viitoare, susține cotidianul Mainichi. La rândul său, postul public de televiziune NHK a informat că Ministerul japonez al Industriei analizează introducerea obligativității ca toate noile vehicule să fie vehicule electrice, adăugând că Ministerul va finaliza o țintă oficială după discuțiile cu un panel de experți în perioada următoare, scrie Agerpres.

O nouă lună de creștere ușoară a pieței de autoturisme din România. După 11 luni, scăderea este însă de peste 25%. Proiecția pentru decembrie CITEȘTE ȘI O nouă lună de creștere ușoară a pieței de autoturisme din România. După 11 luni, scăderea este însă de peste 25%. Proiecția pentru decembrie

Premierul nipon Yoshihide Suga s-a angajat în luna octombrie că Japonia își va reduce la zero emisiile de carbon până în 2050, astfel încât marii constructori auto niponi trebuie să își pregătească strategii vizând limitarea emisiilor de CO2.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
masini
benzina