Jeep a lansat Avenger cu motoare mild-hybrid pe piața din Europa

Jeep a lansat Avenger cu motoare mild-hybrid pe piața din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 nov 2023

Primul model electric de la Jeep, Avenger, primește acum și motoare cu sisteme de propulsie hibrid, dar numai în varianta mild-hybrid, cu o capacitate de regenerare limitată și o reducere a consumului de numai 15%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jeep lansat oficial a treia motorizare a modelului Avenger, una mild-hybrid, care extinde astfel oferta bazată pe o propulsie electric, prima lansată, și un motor tradițional, pe benzină. Motoarele mild-hybrid sunt cele mai simple și cele mai ieftine motorizări hibrid, deoarece folosesc baterii de 48 de volți și nu permit rularea exclusiv electrică decât la pornirea de pe loc.

Volkswagen - mesaj intern dezvăluit: Tăieri de costuri, pensionare iminentă a generației baby boomers CITEȘTE ȘI Volkswagen - mesaj intern dezvăluit: Tăieri de costuri, pensionare iminentă a generației baby boomers

Motorul pe care îl oferă Jeep Avenger pe propulsia mild-hybrid este o combinație a unui motor de 1.2 litri, care poate fi cumpărat și singur, cu un motor electric de numai 21 kW. Propulsorul este cunoscut deja din familia de modele Stellantis, fiind regăsit pe modele Peugeot, Opel sau Citroen, dar cu performanțe diferite. La Avenger, puterea totală a sistemului nu a fost comunicată, dar cuplul maxim de 55 Nm al motorului electric, încorporat în cutia de viteze automată, cu dublu ambreiaj, se adaugă cuplului de 205 Nm ai motorului termic.

Consumul întregului ansamblu propulsor este de 5,1 litri/100 km, conform producătorului, fiind cu 15% sub nivelul consumului unui motor similar pe benzină.

Ford Transit Courier, produs la Craiova, rating \ CITEȘTE ȘI Ford Transit Courier, produs la Craiova, rating "de platină"

Prețul de pornire al acestui model, cu motorizare mild-hybrid, va fi undeva între cele două motorizări deja lansate, cea termică, care costă aproape 32.000 de euro, și cea electrică, care începe de la 39.700 de euro, pe piața românească.

Jeep Avenger electric a fost lansat în 2022 și a primi titlul de Car of the Year în Europa, fiind apreciat pentru sistemul inovativ de propulsie. Mașina este bazată pe o arhitectură pe 400 volți, având o autonomie de circa 400 de km, considerată suficientă pentru deplasări urbane și pentru distanțe medii. Modelul are o platformă Stellantis comună cu toate modelele de clasă B ale grupului, toate fiind echipate atât cu motoare electrice, cât și mild-hybrid. Dimensiunile lui Avenger sunt specifice clasei, fiind similare cu cele ale lui Dacia Sandero, respectic 4,08 metri.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeep avenger
avenger hybrid
stellantis