Jurnaliștii de la Top Gear sunt disperați: Avem nevoie urgentă de acest Dacia Duster pick-up!

Jurnaliștii de la Top Gear sunt disperați: Avem nevoie urgentă de acest Dacia Duster pick-up!
scris 25 oct 2020

Jurnaliștii britanici s-au îndrăgostit de versiunea de caroserie Duster Pickup, care a fost lansată de Dacia, dar numai pentru piața românească. Mașina este produsă cu ajutorul carosierului Romturingia.

Sute de mii de români spun adio contoarelor clasice și primesc unele inteligente pentru a-și eficientiza consumul de energie electrică CITEȘTE ȘI Sute de mii de români spun adio contoarelor clasice și primesc unele inteligente pentru a-și eficientiza consumul de energie electrică

Dacia a prezentat săptămâna aceasta cel mai nou automobil intrat în gama sa, însă este vorba despre un automobil special: Duster Pickup, o caroserie dezvoltată dintr-un Duster obișnuit, cu tracțiune integrală.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Romturingia, companie specializată în carosarea vehiculelor utilitare, realizează partea din spate a mașinii din materiale ușoare, păstrând designul hayonului SUV-ului de serie. Singura problemă a acestei caroserii este însă volumul. Din acest motiv, mașina este disponibilă doar pe piața din România.

Mazars lansează o nouă filozofie de brand CITEȘTE ȘI Mazars lansează o nouă filozofie de brand

Presa străină a aflat însă de noul model și și-a arătat imediat simpatia față de acesta. Printre publicațiile care au scris despre noul Duster Pickup se numără și celebra publicație britanică Top Gear. Într-un articol intitulat „Avem nevoie urgent de acest Dacia Duster Pickup”, cei de la Top Gear mai scriu și că „România are un adorabil, mic, cu două locuri, cal de povară. UK are nevoie de el ACUM”. 

Cum să profiți de prețurile speciale ale pachetelor de service BMW CITEȘTE ȘI Cum să profiți de prețurile speciale ale pachetelor de service BMW

Articolul este extrem de admirativ și nu spune altceva decât că piața britanică are nevoie de acest automobil. „Brusc, nu ne putem gândi că ne dorim altceva”, mai scrie Stephen Dobie.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Acesta mai explică, făcând apropouri la proaspătul Hummer de 1000 CP, că „uneori ai nevoie doar de un mic cal de povară, onest”.

Studiul EY ”Revenirea la muncă. Noile condiții”: 60% dintre angajatori consideră că afacerea lor se află într-o „mare dificultate” din cauza Covid-19 CITEȘTE ȘI Studiul EY ”Revenirea la muncă. Noile condiții”: 60% dintre angajatori consideră că afacerea lor se află într-o „mare dificultate” din cauza Covid-19

Jurnalistul britanic mai amintește și de versiunea Oroch, produsă și vândută de Renault pe piața din America de Sud, însă este convins că această variantă, pur românească, cu numai două locuri, și o benă cu o capacitate de 1000 de litri, este mai potrivită pentru nevoile britanicilor. Singurul comentariu este cel referitor la preț, care „sună cam mare dacă poți cumpăra un Duster de bază cu 12.000 de lire”. Însă recunoaște și autorul că acesta nu are 4x4 și nici motor diesel. Articolul se încheie cu o nouă rugămite adresată constructorului de la Mioveni: „Te rog, adu-l aici, Dacia!”.

Și alte publicații din Europa au scris despre produsul de nișă al Dacia. Cunoscuta Auto Motor und Sport folosește același termen, „cal de povară”, iar Autoweek din Olanda își exprimă nemulțumirea: „avem vești proaste, Duster Pickup nu vine în Olanda”.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster pickup
top gear