KLM - prima companie aeriană care oferă bere la draft pasagerilor

KLM - prima companie aeriană care oferă bere la draft pasagerilor
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 12 iul 2016

Pasionații de bere proaspătă vor putea consuma de la începutul lunii viitoare bere la draft la bordul aeronavelor KLM, firma olandeză urmând a deveni prima companie aeriană din lume care furnizează acest produs pasagerilor la altitudini înalte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Berea la draft la înalte altitudini este o coproducție KLM-Heineken, timp de de mai mulți ani cele două companii colaborând în vederea conceperii tehnice și stilistice a unui butoiaș de bere care să ofere prospețime berii chiar și la altitudini de peste 10000 de metri.

Cercetările au fost îngreunate și de faptul că instalațiile de bere la draft funcționează cu cartușe de dioxid de carbon, interzise la board-ul avioanelor. O instalație uzuală nu ar fi funcționat într-o aeronavă și pentru faptul că presiunea aerului este mult mai mică la altitudini înalte decât la nivelul mării.

“A fost un puzzle dificil pentru că butoiașul de bere, sistemul de răcire și compresorul trebuiau să încapă în căruciorul de catering de la board-ul aeronavelor”, a explicat designer-ul Heineken, Edwin Griffioen, citat de Daily Express.

KLM, prima companie aeriană la nivel mondial care trimite informări prin Facebook Messenger CITEȘTE ȘI KLM, prima companie aeriană la nivel mondial care trimite informări prin Facebook Messenger

Sistemul de răcire a reprezentat cea mai mare problemă, ceea ce a făcut ca, în cele din urmă, să se renunțe la el. Însă iubitorii de bere la halbă rece nu trebuie să intre în panică pentru că întregul cărucior cu băuturi este un termos gigant, care ține licorile sub temperatura de 5 grade Celsius.

viewscnt
Afla mai multe despre
klm
transport
aerian
bere
draft
halba