Lansări importante pentru BMW, în 2023 și 2024. „Un vehicul vizionar”

Lansări importante pentru BMW, în 2023 și 2024. „Un vehicul vizionar”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 ian 2023

Cea mai titrată marcă premium din Europa, BMW, se pregătește să lanseze noua generație de automobile electrice, bazate pe o platformă complet nouă, ce va revoluționa modul în care sunt fabricate și în care funcționează automobilele electrice. Primul model al unei noi generații denumite Neue Klasse va fi produs la doi pași de România, în noua uzină din Debrecen, începând din 2025, însă până atunci BMW vrea să arate întregii lumi un concept-car, prin care să sublinieze tehnologiile ce vor fi prezente pe Neue Klasse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW va fi prezentă în cadrul CES, în Las Vegas, la cel mai cunoscut eveniment de tehnologie din lume, cu un concept numit Vision Car, descris de Peter Nota, CFO-ul companiei, ca „următorul pas important în drumul către Neue Klasse”.

Mașina a mai fost descrisă și ca „un vehicul vizionar” pentru a sublinia astfel importanța acestuia pentru viitorul mărcii. Chiar și așa, conceptul nu poate fi considerat prototipul viitorului model construit în Debrecen, ci, mai degrabă, un showcar de tehnologie, un fel de manifest a ceea ce va fi Neue Klasse.

Elon Musk - mesaj către angajații Tesla după scăderea prețului acțiunilor companiei CITEȘTE ȘI Elon Musk - mesaj către angajații Tesla după scăderea prețului acțiunilor companiei

Dar acesta va fi doar începutul lui 2024, pentru BMW, care are programate mai multe lansări electrice în gama sa.

Cel mai important este noua generație Serie 5, care va avea propria versiune electrică, i5, alături de motorizările termice și hibride. Încă o noutate va fi și lansarea unei versiuni Touring a acestui model, cu propulsie electrică, o premieră pentru acest segment.

O altă lansare din 2023 a mărcii BMW va fi noua generație a SUV-ului compact X2, cu o versiune electrică în premieră, iX2, o mașină care va umple golul dintre iX1 și iX3.

Cele mai vândute mașini pe piețele naționale din Europa în 2022. Dacia Sandero - lider într-o țară la care puțini s-ar fi gândit CITEȘTE ȘI Cele mai vândute mașini pe piețele naționale din Europa în 2022. Dacia Sandero - lider într-o țară la care puțini s-ar fi gândit

Nu în ultimul rând, noul BMW XM, prezentat deja în acest an, urmează să înceapă livrările în 2023, astfel încât să accelereze vânzările de automobile electrice ale mărcii în anul ce urmează să înceapă.

În plus, mai sunt anunțate un face-lift al modelului X5 și noi versiuni ale limuzinei Serie 7/i7.

Pentru 2024, cu un an înainte de lansarea primului automobil din seria Neue Klasse, BMW și-a programat lansarea noii generații Seria 1, dar și, teoretic, noua generație X3, care va înlocui actualul model lansat în 2017. Discuțiile referitoare la posibila tranziție a versiunii electrice iX3 pe noua plaformă dezvoltată pentru Neue Klasse sunt încă pe masă, astfel că nu există o certitudine privind lansarea acestui model.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
lansari bmw
neue klasse
bmw i5
bmw ix2